За час реформування ОВС у Самборі кількість звернень до міліції зросла на 59%

В Самборі кілька місяців триває реформування ОВС, яке поширилося на сусідні райони.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.інфо.

За час експерименту в одному конкретному районі міліція отримала 1135 звернень. З них за 377-ма відкрито кримінальні провадження. Це – крадіжки (121), тілесні ушкодження (111) та шахрайство (33 випадки).

«Найбільше звертаються з приводу сімейних скандалів, хуліганства та порушення правил дорожнього руху. А основні проблеми, тобто 80% людей скаржаться на перевищення швидкості, причому не тільки на трасі, а в населених пунктах, керування в стані алкогольного сп’яніння та злочини в стані алкогольного сп’яніння і шум на вулиці», - розповів заступник начальника штабу ГУ МВС України у Львівській області Сергій Гривняк.

Більшість райвідділів в Україні є такими, як Самбірський райвідділ міліції на Львівщині. Тому експеримент з реформи міліції, який має показати, чи зможуть працювати діючі міліціонери в новій поліції, розпочався саме з Самбірського району Львівської області.

Сергій Гривняк каже, що нова поліція, яка зараз працює і буде працювати у великих містах України найближчим часом не зможе забезпечити безпеку у таких малих населених пунктах. Тому було вирішено розпочати експеримент з низового сільського населеного пункту. «Якщо ми зможемо перевести у нову поліцію 70% діючих працівників райвідділів, то ми вважатиме це успіхом», - зазначив правоохоронець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: