27 тисяч українців за скасування мита на іномарки

Кількість осіб, які підписали на сайті Президента України електронну петицію щодо скасування мита й акцизного податку на імпорт автомобілів, за тиждень перевищила 25 тисяч.

Ініціатори розміщеної на сайті Адміністрації Президента петиції вимагають скасувати розмитнення та акцизний збір на імпорт автомобілів.

"Скасуйте розмитнення і акцизний збір, скільки можна народ доїти, цього немає ні в одній цивілізованій країні", - йдеться у тексті звернення.

За даними сайту, збирати підписи за цю петицію почали 29 серпня 2015 року. А на 6 вересня петиція вже набрала понад 25 тис. підписів. До кінця збору підписів залишилося 83 дні, пише 5 канал.

2 липня 2015 року Верховна Рада України ухвалила ініційований Президентом Закон "Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції".

Відповідно до Закону, якщо петиція, адресована Президенту, парламенту або уряду, набрала 25 тис. підписів протягом не більш як трьох місяців, відповідь має бути оприлюднена на офіційному веб-сайті органу, якому вона була адресована, не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду. У відповіді на електронну петицію має повідомлятися про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року в "Укравтопромі" заявили, що в серпні цього року в Україні продали майже вдвічі менше автомобілів, ніж торік. Так, продано 3464 нових легкових авто, і це на 35% менше від липневого показника і на 46% від торішнього показника. Загалом же за вісім місяців поточного року в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: