Іспанські науковці досліджують Революцію Гідності в Україні

7 вересня у Львові з робочою поїздкою побував науковий співробітник «Національного університету дистанційної освіти» (м. Мадрид, Іспанія) Рубен Руіз. Іспанець, зокрема, зустрівся з головою Львівської обласної ради Петром Колодієм, з яким обговорив питання стосовно подій на Львівщині та в Україні під час Революції Гідності, яка відбулася в 2013-2014 роках. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОР.

Спілкуючись з іспанським науковцем, Петро Колодій розповів, що передумовою початку Революції Гідності був мирний протест студентської молоді, яка першою висловила свою незгоду з діями уряду Азарова і екс-Президента України Януковича. «Саме молодь була тією рушійною силою, яка продемонструвала всьому цивілізованому світові, що Україна – це Європа і вона повинна бути у складі Європейського Союзу, а не – частиною Радянської імперії, яку так хотів відновити російський президент Володимир Путін через своїх соратників Азарова-Януковича», – сказав Петро Колодій.

Петро Колодій також розповів Рубену Руізу про революційні рішення Львівської обласної ради, які були ухвалені депутатами в грудні-січні 2013-2014 років. Серед них було, зокрема, рішення про створення Виконавчого комітету Львівської обласної ради (від 25.01.2014 року), робота якого стала хорошим прикладом децентралізації влади в Україні.

Іспанський науковець - 1

Загалом зустріч очільника обласної ради з іспанським науковцем тривала понад дві години. За словами Рубена Руіза, тема революцій цікавить наукову установу, яку він представляє. Його місія в Україні та на Львівщині, зокрема, – дослідити причини виникнення Революції Гідності, її розвиток та здобутий результат. «На основі зібраних фактів, буде підготовлено відповідну дисертацію, яка також відобразить хронологію і розвиток революційних подій в інших пострадянських країнах», – зауважив Рубен Руіз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: