Львівські журналісти розпочнуть розслідувати екологічні проблеми Львівщини за допомогою дронів (відео)

У Львові відбулась презентація «Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини». В рамках проекту передбачено створити цикл журналістських розслідувань про стан екологічно небезпечних об’єктів Львівщини із застосуванням інноваційних технологій, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Проект передбачає можливість для журналістів та студентів підвищити свої навички й  знання з екологічної журналістики, створення мультимедійних історій на базі розслідувань та дрон-журналістики, після чого закріпити їх на практиці.

За словами координатора проекту Ірини Марушкіної, основне завдання проекту зрозуміти стан екологічних проблем на Львівщині.

«Наше завдання – зрозуміти стан екологічних проблем на Львівщині, які сьогодні створюють загрозу навколишньому середовищу не лише Львівщини, а й країнам, що межують з нашим регіоном. В рамках проекту передбачено створити цикл журналістських розслідувань про стан екологічно небезпечних об’єктів Львівщини із застосуванням інноваційних технологій», - розповіла Ірина Марушкіна

Тренер із застосування дрона Февзі Ахметов розповів, що за допомогою дрона можна фіксувати несанкціоновані звалища, забруднення річок і знищення лісів. Відтак за допомогою квадрокоптера здійснюватимуть фото та відеофіксацію в тих місцевостях, де людина безпорадна.

«Дрон має можливість підняти будь-який сенсор у повітря, а саме встановлювати тепловізори, газоаналізатори і датчики радіометричного контролю з яких ми отримаєм інформацію, зокрема знімки, з яких отримаєм карту місцевості, що дає змогу здійснювати заміри й аналізувати статистичну інформацію», – сказав Февзі Аметов.

Додамо, що проект реалізується за підтримки Freedom House та Міністерства закордонних справ уряду Норвегії і триватиме до липня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: