В оперному театрі з’явиться барельєф Андрея Шептицького

Про це повідомили активісти Громадської ради «Святий Юр» під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром культури України В’ячеславом Кириленком.

Для того аби встановити барельєф Шептицького в приміщенні Національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької потрібно було отримати дозвіл від його працівників та погодити документ у Міністерстві культури України. За словами В’ячеслава Кириленка таке погодження вже підписане, тож варто очікувати що до кінця року у вестибюлі оперного театру з’явиться пам’ятний знак Митрополиту.

Окрім того під час зустрічі з міністром було обговорено питання реставрації Святоюрського комплексу, зокрема відновлення митрополичих садів, демонтаж телерадіоретрансляційної вишки, впорядкування території навколо. Окрім того Кириленка поінформували про стан справ навколо реконструкції площі Святого Юра.

Також під час обговорення активісти зачепили проблему незаконних будівництв у Львові, зокрема в історичній частині міста.

«Під час зустрічі з В’ячеславом Кириленком ми обговорили цілий пласт проблем, пов’язаних з пам'яткоохоронним законодавством та його дотриманням. Також ми запропонували йому організувати у Львові виїзний семінар, присвячений проблемам охорони пам’яток ЮНЕСКО в історичній частині міста та дотриманню відповідного законодавства. Загалом зустріч виявилася дуже продуктивною, віце-прем’єр-міністр пообіцяв зі свого боку сприяти», - розповів член Громадської ради «Святий Юр» Юрій Горалевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: