На Львівщині Святійший Патріарх Філарет освятив храм ікони Пресвятої Богородиці Всецариці

У суботу, 12 вересня, у Львові  відбулося освячення храму на честь ікони Пресвятої Богородиці Всецариці та  Літургія,  яку очолив Святійший Патріарх  Київської і всієї Руси -України Філарет. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА.

Захід відбувся за участі духовенства, вірян, громадськості та  голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки.

Олег Синютка зазначив, що  сьогодні українці  змушені захищати свої родини, землю та церкву від агресора.

Окрім цього, під час свого виступу керівник області торкнувся теми єдності українських церков.  Зокрема, він  зазначив:  "Нам потрібно створити єдину помісну православну  церкву. Та з єдиної української церкви постане та держава, яку ми любимо та за яку молимося".

"Слід полюбити свою церкву та свою країну", –  звернувся до вірян Святійший Патріарх Філарет.

Слід зазначити, що раніше на  місці новоосвяченої церкви знаходився збірний дерев’яний храм Різдва Пресвятої Богородиці. Після зростання числа парафіян та привезення до храму з Гори Афон копії ікони Пресвятої Богородиці Всецариці, яка стала відомою завдяки чудесним зціленням, постала потреба розширення церкви. У 2014 р. зведено новий храм  (попередній розібрано та передано іншій громаді на Жовківщині) і змінено його посвяту (титул).

Настоятелем храму на честь ікони Пресвятої Богородиці Всецариці  є  о. Володимир Бачинський, секретар єпархіального управління Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП.

Також ввечері 12 вересня , о 18:00  розпочнеться Всенічне бдіння у кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. М. Грушевського, 2),  яке звершить Святійший Патріарх Філарет.

Нагадаємо, що 11 вересня розпочався триденний візит на Львівщину Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси - України Філарета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: