Луценко розповів про "гріхи молодості" Ляшка

Лідер фракції БПП Юрій Луценко розповів про незаконні авантюри, які здійснював у 90-их Олег Ляшко.

У своєму виступі у парламенті в п'ятницю Луценко розповів, як Ляшко вимагав автомобілі з працівників МВС.

"В далекому 1992 році в кабінет начальника МРЕО Мерефи Харківської області зайшла людина у формі полковника міліції. Показала посвідчення помічника міністра МВС Василишина Ляшка Олега. Після цього викликала нещасного капітана Дмитрієва, заступника директора станції Колотуху, директора станції Сищенко", - розповів Луценко.

"В результаті полковничого наганяя цей новий ревізор отримав безкоштовно "Волгу" ГАЗ-31029 номер двигуна 0056722. Безоплатно капітан Дмитрієв перегнав її в Київ і виділив безкоштовну двохкімнатну службову квартиру", - додав лідер БПП.

За його словами, "жадність підвела новоявленого ревізора, бо в серпні він знову приїхав у Мерефу і вимагав уже "Волгу" кольору слонової кості, і тут його взяли на гарячому".

"9 грудня 1994 року суд визнав цього афериста Ляшка винним у розкраданні державного колективного майна у розмірі 2,5 мільйона ще твердих карбованців - стаття 86, самовільному присвоєнні влади - ст. 191, підробці документів – ст. 194. Йому світило 10 років", - розповів Луценко.

"Усі сміялись, бо всі думали "ну, такий класний авантюрист. І дали йому всього 6 років. Потім суд змінив статтю на фінансові махінації і по амністії Олег Валерійович вийшов з Ізяславської колонії. І зайнявся політикою", - розповів глава фракції БПП.

"Потім на нього навіть за це подавали в суд, і він дійсно виграв Європейський суд і зараз всім розказує, що він переміг. Тільки не за тими статтями", - сказав Луценко.

Після цього слово у Раді взяв Ляшко і заявив, що Луценко в його очах "впав нижче плінтуса".

"Вас і вашу дружину обирали в парламент, щоб ви захищали інтереси людей, а не щоб ви виконували брудні політичні замовлення", - сказав Ляшко Луценку.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: