У Львові вперше в Україні видали в пологовому будинку свідоцтво про народження дитини

Сьогодні Львів став першим в Україні містом, де видали свідоцтва про народження дитини одразу у пологовому будинку. Міністр юстиції України та міський голова Львова презентували проект у Міському комунальному клінічному пологовому будинку №1, де видали перші 13 свідоцтв про народження дітей.

«У Львові ми вперше започаткували дуже, здавалось, просту, але потрібну ініціативу - коли наші українські мами, батьки після народження дитини замість того, щоб займатись бюрократією, стояти в черзі в РАГСах, можуть отримати свідоцтво безпосередньо в пологовому будинку. Ця проста ініціатива є тим кроком назустріч людям, і тими справами, які повинна робити держава у всіх сферах.

Сьогодні ми приїхали до цього пологового будинку, який завдяки мерії знаходиться в дуже гарному стані, для того, щоб зробити свій маленький внесок для комфорту українок. Ми запроваджуємо тут перший, але думаю, що не останній, оскільки згодом така послуга буде і в інших пологових будинках Львова та інших областях, пілотний проект по видачі свідоцтв про народження наших нових українців безпосередньо в пологовому будинку.

До речі, для відома наших львів’янок, для цього вам або вашим родичам достатньо заповнити заяву у фахівців Мінюсту, які знаходяться тут, у будинку і одразу ж на місці дуже швидко наші працівники видадуть свідоцтво про народження», - Павло Петренко, міністр юстиції України.

«Переконаний, що спільними зусиллями ми будемо успішними і Львів став майданчиком, де кожна мати, яка народжує, буде отримувати без черги, без бюрократії перший документ своєї дитини», - додав міністр юстиції України.

Також за словами Ярослава Жукровського, в.о. начальника Головного управління юстиції у Львівській області, органи юстиції готові виконувати це завдання якісно і належно. Уповноважений працівник буде приходити у пологовий будинок, де збиратиме заяви на отримання свідоцтва та дуже швидко буде їх видавати. Дану послугу органи юстиції зможуть надавати щоденно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: