Полторак про оборонне замовлення: Ми здивуємо наших ворогів

Оборонне замовлення на наступний рік буде сформовано остаточно після прийняття державного бюджету, і точно не буде меншим за цьогорічний.

Про це у суботу під час інспекції Львівського танкового заводу повідомив міністр оборони Степан Полторак.

"Ми зараз оборонне замовлення формуємо. Воно буде повністю затверджене після прийняття бюджету країни на наступний рік. Але ми передбачаємо, що буде збільшення фінансування як на техніку, як на озброєння, з тим, щоб дещо здивувати і наших хлопців, і наших ворогів. Наших хлопців - тому що вони будуть працювати на трохи іншій техніці, - а такої нової техніки буде дуже багато. А наших ворогів - тому що ця техніка буде іншого покоління з іншими можливостями", - сказав міністр.

За його словами, після формування бюджету буде закінчено і роботу з формування оборонного замовлення, і кожен завод отримає відповідне замовлення. "Це замовлення точно буде не менше, ніж у цьому році. Нам дуже багато ще треба зробити і в нас дуже великі потреби в новій техніці", - додав Полторак.

Раніше повідомлялося, що на озброєння української армії до кінця року додатково надійде 8,5 тис. зразків озброєння і військової техніки.

З початку року підприємства ОПК поставили Збройним Силам України більше 1400 одиниць нового та модернізованого озброєння та військової техніки.

Це, зокрема, 40 артилерійських гармат до бронетанкового озброєння; 525 тепловізійних, оптичних прицілів та засобів нічного бачення; 40 наземних радіолокаторів; 266,6 тисяч ракет та боєприпасів; 27 одиниць бронетанкового озброєння і техніки, серед яких бронетранспортери БТР-4Е; 445 одиниць автомобільної техніки; 5 модернізованих літаків і вертольотів; 20 одиниць радіоелектронного обладнання до літаків та вертольотів; 5 безпілотних авіаційних комплексів; 3 радіотехнічних станції; 132 засоби інженерного озброєння; 187 засобів топогеодезичного і навігаційного забезпечення.

Українські новини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: