Відтепер на Львівщині можна одружитися онлайн

Про це сьогодні, 22 вересня, під час прес-конференції повідомила заступник начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області з питань державної реєстрації Оксана Куманська-Нор, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Оксани Куманської-Нор, аби подати заяву на реєстрацію шлюбу потрібно зайти на веб-портал «Звернення у сфері  державної реєстрації актів цивільного стану».

«На Львівщині станом на сьогодні такі послуги надають десять відділів державної реєстрації актів цивільного стану: Львівський міський, Франківський, Галицький, Залізничний, Шевченківський та Личаківський у Львові, а також у Дрогобичі, Самборі, Стрию та Трускавці. Реєстрація дуже проста: потрібно ввести логін, а також електронну адресу, куди надійдуть логін і пароль, що будуть ключем-входом в особистий кабінет заявника. В кабінеті особа отримає доступ до заповнення реєстраційних форм і заяв у сфері реєстрації актів цивільного стану», – розповіла Оксана Куманська-Нор.

Також Оксана Куманська-Нор додала, що заявою вважається документ, надісланий з накладенням електронного цифрового підпису. Відповідно особа таким чином надсилає заяву із сканованими потрібними документами. У робочий день, коли надійшла заява, працівник відділу реєстрації цивільного стану розглядає папери і надає відповідь, де зазначає дату отримання свідоцтва про шлюб.

«У випадку, якщо в осіб-заявників відсутній електронний цифровий підпис, вони можуть подати звернення онлайн щодо оформлення заяви. Таке звернення розглядається негайно. Особа протягом трьох днів зобов’язана з’явитися у РАЦС, щоб підписати заяву», – пояснила Оксана Куманська-Нор.

Вона підкреслила, що електронний підпис виготовляють дуже просто. У Львові діє державне підприємство «Національні інформаційні системи», що на вул. Зеленій, 149 літ. Ю, а також Акредитований центр сертифікації ключів ДФС.

В.о. начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський додав, що в міністерстві юстиції також розглядають можливість одруження через «Скайп». Найближчим часом чиновники продумають процедуру віртуального шлюбу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: