Посол Австрії приїхав до Львова

Вчора, 30 вересня, відбулася зустріч міського голови Львова Андрія Садового з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер. Під час візиту обговорили партнерські відносини і співпрацю між Львовом та австрійськими містами.

«Для нас велика честь, що ви приїхали до нас. Сьогодні вранці мав зустріч з представниками компанії SWARCO. В нас вони збудували наймодерніший центр управління для громадського транспорту. Хочемо продовжувати з ними співпрацю. Взагалі, я б хотів, щоби більше було австрійських компаній. Ми би радо вітали бізнес-місію у Львові.

Зараз є багато можливостей. Львів є найбільшим партнером ЄБРР серед усіх українських міст. Також ми починаємо будувати великий індустріальний парк, спільно з голландською компанією «CTP». Це четверта в Європі за обсягами промислової нерухомості компанія. Місто повністю підводить всі комунікації, а вони вибудовують свої корпуси під різні виробництва. Я бачив, що вони зробили у Брно, Остраві – це фантастичні речі. Це десятки гектарів землі, забудованих найсучаснішими виробництвами.

Компанія «Фуджікура» відкрила свій офіс у Львові. Вони перед тим почали працювати в Румунії, але виникла проблема – нема кадрів. А тут, все таки, ми маємо наші університети, і рівень значно вищий.

Ми взяли фірму, яка має великий досвід. До того ж, вони допомагають нам у промоції Львова. Наша задача – залучати найкращих. Львів, насправді, може мати зараз зовсім іншу динаміку», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це дуже хороша ідея побудувати індустріальний парк. Це дуже важливо, щоб місто саме було активним. Я часто говорю з бізнесом в Австрії. Нам важливо зараз мати тут доброго консула, який би мав економічні зв’язки. Я буду підтримувати ідею перенести до Львова економічну місію», - зазначила Надзвичайний та Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер.

«Є одна цікава ідея. В багатьох австрійських містах комунальні підприємства, які надають послуги по теплу, воді, освітленню, входять у комунальні холдинги. Ми колись вивчали роботу міста Грац, і ми б хотіли такий холдинг зробити у Львові. Власне, австрійська модель є дуже правильною. Ми б хотіли вашої поради щодо того, з яким містом нам краще налагоджувати контакти. Ми б хотіли мати партнерські відносини, бо наше місто не має партнера в Австрії. Ця співпраця через будівництво такого холдингу була б предметною.

Мені подобається Відень, адже це один зі світових лідерів індустрії туризму. А ми, до речі, єдине місто в Україні, яке вступило в Європейську туристичну асоціацію», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Львів має фантастичний характер. Я не належу до історично сентиментальних людей. Львів колись належав до Австро-Угорщини, і це помітно. Є сильний зв'язок між Австрією і Львовом», - додала Надзвичайний та Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер.

Андрій Садовий подарував Герміне Поппеллер монету, випущену Національним Банком до 150-ліття Митрополита Андрея Шептицького.

Довідка

Герміне Поппеллер – Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні.

Народилася в 1958 році. Закінчила Інсбруцький університет імені Леопольда і Франца, вивчала німецьку та французьку мови.

Викладала в університеті у Кореї, згодом працювала радником в австрійському посольстві в Оттаві (Канада) та в Будапешті (Угорщина).

У 2003–2007 роках — Генеральний консул Австрії у Кракові (Польща).

У 2007–2012 роках — Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Ризі (Латвія).

З січня 2012 на дипломатичній роботі у Відні.

З 8 квітня 2014 — Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Києві (Україна).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: