Львівська міська рада відтепер контрулюватиме Держархбудконтроль

Вчора, 30 вересня, депутати Львівської міськради на сесії затвердили Положення про інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові та його структури. Таким чином Держархбудконтроль делегує свої повноваження Львівській міськраді, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Рада погодила положення про інспекцію Держархбудконтролю у Львові та її структуру. Окрім завдань, повноважень, організації роботи структури тощо, положення передбачатиме також оголошення відкритого конкурсу на посаду майбутнього керівника установи та широке залучення громадськості до контролю діяльності, створивши громадську раду.

Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові надаватиме, отримуватиме, реєструватиме, повертатиме документи, які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмовлятиме у видачі таких документів, анулюватиме їх, скасовуватиме їх реєстрацію. Також інспекція прийматиме в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти (видаватиме сертифікати, реєструватиме декларації про готовність об’єкта до експлуатації та повертатиме такі декларації на доопрацювання для усунення виявлених недоліків).

Орган здійснюватиме державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства України у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих у межах відповідних населених пунктів та за виконанням законних вимог (приписів) посадових осіб органів Держархбудконтролю.

Як відзначив міський голова Андрій Садовий, міськрада почне нести відповідальність за інспекцію орієнтовно черезмісяць-півтора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: