Під час осіннього призову Львівщина отримала завдання відправити до війська 620 чоловіків (відео)

Про це сьогодні 2 жовтня під час прес-конференції розповіли у Львівському обласному військовому комісаріаті, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Під час осіннього призову Львівщина отримала завдання відправити на строкову службу 620 призовників, з яких близько 300 осіб потраплять у військові частини Збройних сил України та ще стільки ж – до Нацгвардії. Вперше їх стимулюватимуть одноразовою виплатою у розмірі 2756 грн. Ця кількість майже удвічі менша, аніж було під час весняного призову.

За словами заступника голови Львівської ОДА Андрія Корната, загалом під час осіннього призову на Львівщині до армії відберуть 620 юнаків. Близько 300 з них підуть служити в елітні війська Нацгвардії, решта – у Збройні сили України.

«Призов 620 строковиків – це небагато, але зважаючи на відчуття страху, яке є у суспільстві, треба зосередити роботу усіх служб, аби виконати план. Ті громади, які виконають призовні задачі, не залишаться поза увагою керівництва Львівщини, районних та обласної ради», - сказав Андрій Корнат.

Львівський обласний військовий комісар Микола Садовський додав, що цьогоріч уперше кожен призовник отримає одразу ж на обласному збірному пункті дві мінімальні заробітні плати – у сумі це 2756 грн.

«Цього призову кожна молода особа, яка призивається на військову строкову службу, на збірному обласному пункті отримає одноразову виплату у розмірі дві мінімальні заробітні плати – 2756 грн», – сказав М. Садовський.

Додамо, що відповідно до змін до Указу Президента, призов (відправлення чоловіків до війська) розпочнеться не з 1 жовтня, як планувалося, а з 1 листопада. З 1 жовтня на Львівщині запрацюють 10 нових районних військкоматів, однак за цей призов відповідатимуть ще старі об’єднані комісаріати.

Зазначимо, що строковиків, на відміну від контрактників, не відправлятимуть у зону АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: