Мінфін перерахував Львівщині 29 млн грн від перевиконання митних платежів

На рахунки Львівської обласної державної адміністрації надійшло 29 мільйонів гривень, які скерують на ремонт доріг Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час прес-конференції у суботу, 17 жовтня.

"Міністрество фінансів України та Державна казначейська служба України спрацювали надзвичайно швидко і перша сума коштів від перевиконання  загального обсягу митних платежів, а це 29 мільйонів гривень, поступила на рахунок  ЛОДА, - зазначив Олег Синютка. - Уже в понеділок ми скеруємо ці гроші підряднику, який виконує ремонтні роботи на дорозі Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське".

Виконавцем робіт є ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл". Зокрема, підрядник вже відремонтував 11 779 км на одній з найважчих ділянок автодороги Львів-Радехів-Луцьк, відомій як "Бабичівський ліс", с. Бабичі, с. Вузлове. На сьогодні тривають роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на лівій смузі ділянки км 50+450 – км 52+450.

За словами Олега Синютки, у жовтні Львівська митниця ДФС також демонструє хороші показники. "Очікуємо, що планові показники жовтня місяця на Львівській митниці будуть перевиконаними на понад 100 мільйонів гривень. Відтак ми отримаємо 55-60 мільйонів гривень, які також скеруємо на ремонт доріг Львівщини", - додав керівник області.

Довідка:

Нагадаємо, що Президент України підписав Закон, згідно із яким ремонт доріг державного значення у чотирьох областях України здійснюватиметься за рахунок 50% коштів, які надійшли від перевиконання загального обсягу митних платежів. Експеримент, окрім Львівської, запроваджено у Волинській, Чернівецькій та Одеській областях. На Львівщині за рахунок цих коштів заплановано відремонтувати три автодороги: Львів - Радехів - Луцьк (Н-17), ділянки Львів - Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ - Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) та автомобільної дороги загального користування державного значення Сколе - Славське (Т-14-24).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: