Львівський водоканал та трансгаз зменшили викиди забруднюючих речовин, - підсумок ІІІ кварталу

У третьому кварталі 2015 року, за підсумками результатів діяльності підприємств Львівщини - найбільших забруднювачів навколишнього природного середовища, екологи констатують зменшення екологічного тиску на довкілля на УМГ "Львівтрансгаз" та ЛМКП "Львівводоканал". Натомість, порівняно з попереднім роком, зріс негативний вплив від Добротвірської ТЕС та ДП "Львіввугілля", а також майже незмінною залишається ситуація на Роздільському ДГХП "Сірка".

Як повідомили у департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації, у порівнянні із ІІІ кварталом 2014 року на Львівтрансгазі обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин зменшилися на 7,4 %, а на Львівводоканалі – скиди таких речовин скоротились в середньому на 8 %. Проте збільшили викиди в атмосферу Добротвірська ТЕС – 46 % (на 3,1 тис. тонн) та Львіввугілля – на 3,2 % (на 0,3 тис. тонн).

Також у департаменті інформують, що Львівське комунальне підприємство "Збиранка" і надалі продовжує працювати без дозвільних документів. Близько 63,7 тис. тонн відходів за ІІ квартал 2015 року розміщені на сміттєзвалищі без наявності відповідних дозволів.

Нагадаємо, що до суб’єктів господарювання, що входять до "Переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні" у Львівській  області належать: Добротвірська ТЕС, Державне підприємство "Львіввугілля", Управління магістральних газопроводів "Львівтрансгаз", Львівське комунальне підприємство "Збиранка", Роздільське державне гірничо-хімічне підприємства "Сірка" та Львівське міське комунальне підприємство "Львівводоканал".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: