Яким буде Яворівський індустріальний парк

Вчора, 4 грудня відбувся прес-тур на територію Яворівського індустріального парку. Мета прес-туру – ознайомлення з територією, на місці якого розташовуватиметься індустріальний парк, презентація ділянок та інфраструктури парку, а також планів з розвитку парку, повідомляє Дивись.Інфо.

Індустріальний парк створюється в Яворівському районі на рекультивованих землях ДП «Сірка», тобто знову ж таки парк займатиме ділянку земель, які вже довгий час не використовуються. За словами голови Яворівської районної ради Івана Карпи, парк знаходиться між двома митницями: 5 кілометрів від митного переходу Грушів та 28 кілометрів від – Краковця. Таке розташування, збільшить кількість відвідувачів парку та приверне увагу інвесторів. Пріоритетними напрямками діяльності буде виробництво продукції, що заміщає імпорт з країн ЄС для внутрішнього ринку, виробництво продукції для експорту в країни ЄС, а також логістичні послуги з оптимізації транспортних потоків в зовнішньоекономічному обороті між ЄС та Україною.

На території індустріального парку планують розмістити 9-12 виробничих підприємств та 1-2 логістичних центри, і це близько 2000 тис. нових робочих місць.

Додамо, що в Яворові створено Агенцію місцевого економічного розвитку, яке вже 2015 року реалізувала і впроваджує 4 донорських проекти з місцевого розвитку.

«Вимоги до підприємств прості: щоб цей індустріальний парк приніс багато користі місцевій громаді й мешканцям району. Тобто наповнював бюджет на всіх рівнях. Бо якщо підприємство, наприклад, зареєстровано в Києві, а має своє виробництво в Яворівському районі, то, згідно з чинним законодавством, більшість податків йде в центр. Зараз ми вивчаємо закордонний досвід ІП у світі, щось можемо запозичити», - розказала координатор проекту Олена Бей.

Для запобігання ризикам, які пов’язані з негативним впливом виробництва на довкілля, концепцією передбачено, що пріоритетними напрямами діяльності індустріального парку будуть так звані «сухі» легкі промислові галузі, що не потребують знач­них затрат ресурсів і, відповідно, мають невеликі викиди  забруднювальних речовин у повітря.

Подібні парки в Украї­ні функціонують, зокрема, в Кіровограді та на Закарпатті. Кожний парк має певну особливість, наприклад, Яворівський парк має бути максимально дружнім для довкілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: