Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру Садовому

Сьогодні, 21 грудня, пластуни передали міському голові Львова Андрію Садовому Вифлеємський вогонь миру. Повідомляє Дивись.Інфо

За словами Андрія Садового, свіча з вогнем стоятиме у каплиці міської ради (каб. 116), аби кожен охочий зміг запалити свічку та забрати часточку благодатного вогню додому.

«Насправді це відповідальність кожного з нас за цей вогонь який ми беремо і несемо до нас в домівки, це вогонь тепла і відповідальності, ми завжди говоримо про єдність нашої громади, і дуже важливо аби єдність була в наших родинах», - сказав Андрій Садовий.

Довідка:

Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів.

Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Вифлеємський Вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни. Вогонь передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

У грудні 2005 року вперше, після традиційних обмінів дарунками та фото, делегація ZHP у складі 50 осіб перетнула українсько-польський кордон та поїхала до Львова, щоб разом з пластунами запалити Вифлеємським Вогнем лампадку у Соборі святого Юра.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинці, лікарень, щоб ті, котрі перебувають далеко від своїх рідних, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: