Львів отримав додаткові ресурси від ЄБРР для закінчення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів

Сьогодні, 23 грудня, міський голова Львова Андрій Садовий, заступник директора муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Лін О'Грейді та директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза підписали угоди щодо дофінансування проекту з будівництва трамвайної колії на Сихів. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Так, Європейський банк реконструкції та розвитку надав Львову додатково 6 млн. євро кредиту для закінчення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів, зокрема, для заміни каналізаційного колектора, ремонту моста на вул.Хуторівка та будівництва з’їзду з моста. Львів став першим містом, який отримує дофінансування проекту від ЄБРР.

Додаткові кошти, надані ЄБРР, є необхідними для відбудови каналізаційного колектору на пр. Червоної Калини та мостом на вул. Хуторівка, які є ключовими ділянками у проекті трамвайного сполучення. Кошти також будуть використані для будівництва нового з’їзду, який забезпечить можливість повороту ліворуч з вулиці Хуторівка, до проїжджої частини проспекту Червоної Калини у напрямку на північ.

«Місто Львів є хорошим партнером Європейського банку реконструкції та розвитку, який підтримує наші ініціативи. Ми за останні роки дуже багато зробили в плані покращення інфраструктури нашого міста. Сьогоднішнє підписання стосується продовження робіт з реконструкції аварійного колектора на вул.Стуса. Це надзвичайно важливий для міста проект і мені приємно, що Банк завжди готовий співпрацювати і достатньо успішно та швидко йти на зустріч. Також в нас є наступні проекти щодо модернізації очисних споруд. Також маємо в роботі проект з модернізації системи теплопостачання і великий об’єм робіт, які ми робили по реконструкції і мереж, і трамвайних колій – це проекти, які реалізовуються з ЄБРР. Також Банк виділив кошти на закупівлю нових трамваїв. І по цій колії, яка сьогодні прокладається, вже в наступному році будуть їздити нові трамваї. Мені дуже приємно, що львівське підприємство «Електрон» виграло міжнародний тендер і буде постачати трамваї в рамках проекту з ЄБРР», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Перший кредит 6 млн. євро наданий ЄБРР та паралельний інвестиційний грант у розмірі 5 млн. євро від німецького міністерства охорони навколишнього середовища в 2013 році були спрямовані на розвиток міської трамвайної мережі у Львові. Проект має на меті підвищення надійності та ефективності екологічно чистого електричного громадського транспорту та сприяння його використанню і, таким чином, значно знизити рівень викидів від автомобілів.

Нагадаємо, довжина трамвайної колії – 11,5 км у дві сторони. З Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хв. Користуватися трамваєм сихівчани зможуть вже у 2016 році.

Львівська міська рада реалізовує спільні з ЄБРР проекти у сфері теплозабезпечення, реконструкції дорожньої інфраструктури та розвитку трамвайної інфраструктури міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: