У Львова дуже серйозні стартові позиції щодо Олімпіади, - Вілкул

У рамках робочої поїздки Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, у Львові відбулось засідання організаційного комітету Львівської області із забезпечення підготовки та подачі заявки на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

«Це не локальний проект, це загальнодержавна справа. Для реалізації проекту налагоджено ефективний діалог з місцевою владою в усіх регіонах проведення. Також з Національним олімпійським комітетом України ми постійно разом працюємо. Враховуючи те, що Львів, безумовно, є туристичною столицею нашої держави, проведення тут Зимових Олімпійських ігор – це дуже важливо. Підготовка заявки на проведення  Зимових Олімпських ігор – складова державної стратегії розвитку Карпатського регіону та Львова.

У листопаді до Міжнародного олімпійського комітету буде подано декларацію про намір України стати кандидатом на право проведення Зимової Олімпіади. А у березні 2014 року буде направлена відповідна заявка з повним комплектом документів, які нам усім разом треба дуже якісно підготувати. Згідно з Указом Президента, до кінця липня необхідно розробити пропозиції щодо змін до Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури на 2011-2022 рік. У підготовці заявки задіяні всі – від центральної влади до місцевої. Ми ставимо завдання до центральних та місцевих органів влади до вівторка 2 липня визначити наказом керівника відповідальних осіб за підготовку заявки.  Наступного тижня ви отримаєте урядове доручення, згідно з яким визначені відповідальні особи повинні будуть на вимогу заявного комітету зібрати в надати інформацію щодо стану об’єктів охорони здоров’я, транспорту та багато іншої. Я впевнений, що всі гілки влади зможуть піднятися над будь-якими інтересами і працюватимуть разом, битимуться, як одне серце.

У липні 2015 року остаточно Олімпійський комітет назве того, хто переміг. У нас дує непогані шанси. На сьогодні наш найсерйозніший конкурент – це Німеччина, Мюнхен. Але у нас були і серйозні конкуренти на Євро-2012, на Євробаскеті-2015. Об’єкти, які вже були побудовані, будуть дуже добре використовуватись. Арена до Євробаскету використовуватиметься для багатьох різних видів спорту», - зазначив під час доповіді Олександр Вілкул, Віце-прем’єр-міністр України.

Нагадаємо, техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проекту «Олімпійська надія-2022» було затверджене Урядом України у вересні 2012 року. ТЕО передбачає формування 2 кластерних зон: «льодової зони» у Львові та «снігової зони» в межах навчально-спортивної бази МО України «Тисовець» (Львівська область) і Боржавського хребта (Закарпатська область).

«У Львова дуже серйозні стартові позиції. Ми маємо усі шанси поборотися і вибороти, незважаючи на серйозних конкурентів. Для Львова як для туристичної столиці нашої держави – це дуже великий шанс. Ми маємо потенціал збільшити кількість туристів в 2-5 разів. Це люди, які створять нові робочі місця і привезуть сюди свої гроші», - резюмував засідання організаційного комітету Львівської області із забезпечення підготовки та подачі заявки на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року Віце-прем'єр-міністра України Олександр Вілкул.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: