Трамвай "Електрон" виїде на маршрут у кінці року, - Садовий

Водіїв, які обслуговуватимуть низькопідлоговий трамвай львівського виробництва, навчають. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий. Також мер зазначив, що трамвай у липні пройде тестування на коліях міста.

«Трамвай вкінці липня вийде на випробування на наші колії. Як трамвай на маршруті, швидше за все, він буде наприкінці року, коли ми закінчимо ремонт трамвайного маршруту №2. Там залишилась невелика ділянка на вул Коперника. Ми ремонтували вул Личаківську, повністю зроблено ремонт по вул Мельника, Чупринки, Коновальця. Цей трамвай буде на колії, яка відремонтована.

Трамвай, який планується будувати на Сихів, також повністю готується під низькопідлоговий трамвай.

Все йде по графіку. Трамвай гарний. Розумію, що львів’яни вже би хотіли на ньому їздити. Треба потерпіти, бо це перший взірець в Україні. Йде процес дуже складної сертифікації та тестування. Люди, які будуть працювати на трамваї, сьогодні проходять навчання. Це, фактично, великий комп’ютер. Велика різниця – водій, який їздив на трамваї 90-го року випуску, і оператор, який буде керувати цією скиданою конструкцією, що має підвищену небезпеку. Це багатотонна конструкція. Не треба спішити», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: