Мешканці вимагають зупинити незаконне будівництво біля церкви Юра (відео)

Мешканці скандальної забудови біля Церкви Юра не знають, який саме будинок планує будувати інвестор і вимагають як від депутатського корпусу, так і від Андрія Садового повністю зупинити будівництво.

Про це повідомив кореспондент «Дивись. Info»

Сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі представник мешканців вулиць Тарнавського та Озаркевича Оксана Броневицька розповіла позицію місцевих мешканців щодо так званої забудови біля Церкви Юра.

Як розповіла Оксана Броневицька, історія із забудовою біля лічниці Андрея Шептицького насправді тягнеться уже декілька років.

За її словами, свого часу лічницю було передано під управління єпархії УГКЦ. Також на цій території знаходяться 3-тя міська поліклініка, а також котельня і старі гаражі. Відтак УГКЦ продало котельню приватному підприємству, яке потім перепродало її ТзОВ «Розвиток території».

У результаті під будівництво будинку вийшла земля розміром 0,45 га. На цій ділянці має з’явитись багатоповерховий будинок у самому центрі Львова.

«Ще у 2009 році ТзОВ починає штурмувати Львівську міську раду і з’являється ухвала на Озаркевича 4а про для проведення будівельних робіт. Які саме це будуть будівельні роботи – ми не знаємо», - розповіла мешканець і наголосила, що ніхто не представляв жодного проекту будівництво цього багатоповерхового житлового будинку.

На думку пані Оксани, таке будівництво може призвести до руйнації старовинних сусідніх будинків, яким більше ста років.

«Там уже з’явились тріщини і він може просто розвалитись», - сказала вона.

Оксана Броневицька також назвала три порушення при затвердженні цієї ділянки під будівництво.

Представник мешканців вулиць Тарнавського і Озаркевича наголосила, що «усе відбулось із порушенням законодавства, адже не було проведено громадських слухань». «Представник ТзОВ на сесії запевняв депутатів, що слухання були проведені, але він фактично увів депутатів в оману», - розповіла Броневицька.

Також вона наголосила, що мали б відбутись земельні торги. «І третє порушення стосується екології нашого міста», - каже представник мешканців.

Вона наголошує, що розпорядником землі є Львівська міська рада, яка, так виходить, «може робити що хоче, але фактично цю територію облагороджують мешканці за свої кошти».

Також мешканці не вірять у запевнення інвесторів не зносити зелені оазиси під час будівництва.

Оксана Броневицька також відзначила, що у відповідності до законодавства, якщо починати будівництво поблизу лікувальних закладів, то від стіни лікувального закладу має бути витримана відстань у 30 метрів, але «розмір земельної ділянки цього не дозволяє зробити». Крім того, мешканці переконані, що інвестор будуватиме і підземний паркінг, а у такому разі відстань до стіни лікувального закладу має бути 50 метрів, що тим більше не можливо дотриматись.

Відтак, розповіла вона, місцеві мешканці писали звершення та скарги до депутатів від ВО «Свобода», а також у прокуратуру, однак жодної відповіді так і не отримали.

«Лише завдяки тиску ЗМІ очевидно вдалось трохи притормозити це будівництво. Ухвала на будівництво видана два місяці тому, однак наразі будівництво не ведеться», - повідомила вона.

Крім того, каже вона, хоча інвестор і не представив громаді проект будівництва будинку, останній уже «гуляє Інтернетом» і, якщо вірити цьому, то повинен бути або п’яти або семиповерховий будинок, що повністю заступить вигляд із уже існуючих будинків.

«Ми вимагаємо повністю зупинити будівництво, щоб воно не проводилось узагалі», - підсумувала вона.

Деталі – у відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: