Як у Львові змагались найсильніші люди планети (відео)

Збірні команди Білорусії, Польщі, Словаччини та України змагались сьогодні у Львові на чемпіонаті Центральної Європи із богатирського батагоборства.

Про це повідомив кореспондент «Дивись. Info»

Чотири команди змагались у шести конкурсах, які ведучий охарактеризував як «виклик для можливостей людини». Зокрема спортсмени тягли 300 кг колоду, перетягували пожежний автомобіль, присідали із машиною на плечах тощо.

Пожежний автомобіль, який для учасників змагань надала Державна служба надзвичайних ситуацій Львівської області, вагою 27 тонн за 120 секунд потрібно було перетягнути на 20 метрів.

У цьому конкурсі перемогла збірна України із результатом у 23,35 секунди. Друге місце зайняли польські силачі із результатом у 28,21 секунду. Білоруські спортсмени справились із таким нелегким завданням за 28,39 секунд, а збірна Словаччини – за 28,59 секунд.

Після виконання двох вправ збірна України ділила перше місце із польськими колегами – збірні отримали по сім балів кожна.

Україну представляють Костянтин Ільїн, Сергій Романчук і Сергій Топалов. Головним тренером збірної команди України є Заслужений тренер України Михайло Гераскевич.

Богатирське багатоборство – це неолімпійський вид спорту, в якому атлети виборюють звання найсильнішого в різноманітних силових вправах (кількість цих вправ близько 100). В Україні такі змагання більш відомі під назвою «Богатирські Ігри».

Міжнародна Федерація найсильніших атлетів (IFSA) об’єднує 54 національні федерації, серед яких Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату (UFSA – або ФНАУПК) є найбільш титулованою сьогодні в світі.

Українську федерацію очолює Заслужений тренер СРСР та України, Заслужений працівник з фізичної культури та спорту України Володимир Кіба.

Нагадаємо, найсильніші люди планети сьогодні з’їхались до Львова

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: