У Львівській ОДА визнали, що окремі чиновники не дотримуються ЗУ «Про доступ до публічної інформації»

Інформація про усі тендерні процедури повинна оприлюднюватись на офіційному сайті Львівської ОДА, однак насправді на сайті майже немає цієї інформації.

Про це під час засідання круглого столу повідомив завідувач сектору доступу до публічної інформації апарату Львівської ОДА Дмитро Архипович, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Як повідомив чиновник, через недосконалість офіційного сайту Львівської ОДА у розділі «тендерні процедури» «майже немає інформації про тендери».

Водночас Дмитро Архипович наголосив, що ЗУ «Про доступ до публічної інформації» насправді зробив діяльність Львівської ОДА більш відкритою, однак додав, що громадськість мала б більше цікавитись питанням проведення тендерів, зокрема структурних підрозділів Львівської ОДА.

«За останні півроку із усіх запитів, що надійшли до нас, близько десяти – про тендерні процедури. Це від трьох-чотирьох організацій, а за два роки дії закону надійшло більше тисячі запитів і максимум 50 з них – про тендери. Це дуже мало», - наголосив Дмитро Архипович.

Він також визнав, що «майже уся інформація, яка надається про тендери, «йде» через запити. Людина заходить на сайт, не знаходить там відповідної інформації і тоді подає запит, бо на сайті інформація неповна або ж її взагалі немає». Архипович, коментуючи слова експертів під час засідання круглого столу, зокрема також відзначив, що окремі чиновники не надають належної відповіді на запити лише через «просте незнання вимог Закону «Про доступ до публічної інформації».

«Дехто звертається із запитами про тендера безпосередньо у структурні підрозділи, а вони інколи і не повідомляють нам, що прийшов запит напряму до них, тому запити краще відправляти все-таки на сектор доступу – тоді відповідь адресат отримає стовідсотково», - наголосив Дмитро Архипович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: