Три книги - лауреати гран-прі Форуму видавців (відео)

На 20 ювілейному «Форумі видавців» визначили переможців – три книги отримали гран-прі конкурсу «Найкраща книга Форуму-2013». Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Найкращі книги 20 Форуму видавців:

«Фізика майбутнього», Мічіо Кайку, видавництво «Літопис».

«Малевич», Жан-Клод Маркаде, видавництво «Родовід»

«П'ятикнижжя», Грицько Чубай, «Видавництво Старого Лева»

За словами президента Форуму видавців Олександри Коваль, найбільше голосів журі зібрала «Фізика майбутнього». Але оскільки відрив від інших номінантів становив лише один голос, пані Коваль прийняла рішення - цього року три книги отримають гран-прі.

В академічному світі Мічіо Кайку відомий не лише як науковець, творець теорії "сильного поля", але й як натхненний популяризатор науки, автор численних теле- і радіопрограм, в яких він пропагує науково-інноваційні ідеї, які змінюють щоденне життя людини та культуру повсякдення. У своєму бестселері Мічіо Кайку досліджує, як три великі наукові революції – квантова механіка, біогенетика і штучний інтелект, – що кардинально змінили світ в останні сто років, змінять наше життя в ХХІ сторіччі.

Жан-Клод Маркаде - один із найбільш авторитетних у світі дослідників авангардного мистецтва, музейний куратор, доктор літературознавства. Монографія «Малевич» вирізняється з-поміж інших акцентом на зв'язку Малевича з Україною та пояснює природу його "малярської поетики": "Українська стихія проникла назавжди в людське й художнє єство Малевича - це й природа, й побут, і колірна гамма".

«П’ятикнижжя» Грицька Чубая - книга унікальна, бо вперше зібрано під однією обкладинкою увесь творчий доробок автора. Видання складається з п’яти книжок-поем: «Вертеп», «Відшукування причетного», «Світло і сповідь», «Постать Голосу» та «Плач Єремії». За основу книги взято самвидавне «П’ятикнижжя», яке поет сам надрукував на машинці та переплів вручну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: