У Львові через сміття оголосять антисанітарниий стан

Про це сьогодні, 8 червня, під час брифінгу сказала голова Сихівської РА, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, інформує ІА Дивись.info.

За її словами, ситуація в місті зі сміттям ускладнюється, ті міста які приймали сміття, перестали приймати, через перевантаженні сміттєзвалища і блокування активістів.

«В Львівській області є 600 полігонів, але наразі сміття приймає лише 6. Якщо тих 6 місць не будуть приймати сміття, буде антисанітарний стан в місті. В центральній частині міста не має проблеми з вивезенням сміття, є проблеми на околицях міста, там сміттєві майданчики перевантаженні. Така проблема є й в районах міста, яку стараються врегулювати перевізники», - сказала Ірина Маруняк.

Також вона додала, що сьогодні проведуть лабораторні обстеження на пробу води і повітря поблизу сміттєзвалища.

«Чи є небезпека для дітей, наразі невідомо. Начебто дітей почали вивозити з міста, але ця інформація не підтверджена, адже немає офіційних лабораторних досліджень. Сьогодні лабораторії будуть брати пробу води та повітря, щоб переконатись чи є небезпека. Завтра зранку будуть результати», - сказала Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: