П’ята колона у Львові, або Хто така Марія Пиж-Пакош

ArticleImage_117676

Нещодавно розгорівся скандал через висловлювання на польському телеканалі журналістки Марії Пиж-Пакош, яка мешкає у Львові. Активісти з цього приводу звернулися до СБУ. Думки ж суспільства з розділилися: хтось став на бік Марії, а хтось вимагає дати правову оцінку її висловлювань. ІА Дивись.info вирішила розібратися, хто ж така насправді Марія Пиж-Пакош.

Нещодавно розгорівся скандал через висловлювання на польському телеканалі журналістки Марії Пиж-Пакош, яка мешкає у Львові. Активісти з цього приводу звернулися до СБУ. Думки ж в суспільстві розділилися: хтось став на бік Марії, а хтось вимагає дати правову оцінку її висловлюванням. ІА Дивись.info вирішила розібратися, хто ж така насправді Марія Пиж-Пакош.

І так, Марія Пиж-Пакош – львів’янка, журналістка, публіцист, походить з відомої львівської родини Пакошів. Крім українського громадянства, має й польське, що заборонено українським законодавством. Підтверджує це й львівський активіст Олег Радик.

«Я особисто знаю її брата Мітека. Вчиться в Лодзі. Це польсько-мадярська родина. У нас не було конфліктів за гальбою пива. Там єдина проблема. Виросли вони в середовищі російськомовних нащадків «асвабатітєлєй». Але то лірика. У страшної, в прямому і переносному сенсі слова, шовіністки є два паспорти. Вона веде підприємницьку діяльність. Маю сподівання, що так триватиме недовго», – сказав одному з львівських видань Олег Радик.

Завдяки польському паспорту у травні 2014 року Марія Пиж-Пакош балотувалася до Європейського парламенту за списком Ruchu Narodowego у Підкарпатському воєводстві. А ось її виступ у стилі бідних поляків, які живуть на кресах, що залишилися за межами Польщі, і як їх гноблять бандерівці:

https://www.youtube.com/watch?v=IBI92NlJa28&feature=youtu.be

Викликає інтерес до себе особа пані Марії Пиж-Пакош і як журналіст. 29 червня 2015 року було опубліковане інтерв’ю репортерки з польським політиком Матеушем Піскорським – лідером проросійської польської партії Zmiana. Піскорського наприкінця травня заарештували за підозрою у шпигунстві на користь Росії. За інформацією польських спецслужб, він брав участь в діях російської розвідки, спрямованих проти Польщі, проводячи зустрічі з особами, які контактують із російською розвідкою, виконуючи завдання, пов'язані з пропагандою інтересів Росії, і маніпулюючи польською громадською думкою, отримуючи за цю діяльність фінансову винагороду.

Інтерв’ю з Піскорським, записане Пакош-Пиж, вийшло під заголовком: «Були порушені компроміси, завдяки яким те, що ми називаємо українською державою, утримувалося на поверхні понад 20 років». Ось тут повний текст.

До кола знайомих Марії Пиж-Пакош належить ще одна одіозна постать – це Давід Гудзєц (Dawid Hudziec). Він навіть зробив інтерв’ю з Марією, але, на жаль, воно видалене з порталу polmedia.pl.

515

Давід Гудзєц – персона нон грата в Україні. В окупованому Донецьку цей персонаж веде польськомовну версію NovorossiaToday. Відомо про його зв’язки з російським бандформуванням «Русич», очолюваному садистом з Санкт-Петербурга Олексієм Мільчаковим, який свій шлях почав з катування собак і відрізання їм голів, а потім продовжив «тренування» на людях в Україні. Краще ознайомитися з Давідом Гудзєцом можна на його профілі у Фб. А ось тут Давід Гудзєц у профілі Марії Пиж-Пакош.

411

Polskie Radio Lwów, де, власне, і працює Марія Пиж-Пакош – такий собі родинний бізнес, де задіяні усі Пакоші і Пижі. Ось тут можна ознайомитися зі штатом. На родинний підряд мало б звернути увагу Міністерство закордонних справ РП, з грошей якого й фінансується радіо.

А ось на вулиці Ніжинській, 44 у Львові є ще один бізнес Марії Пиж-Пакош – це туристична агенція «Pyż i Pakosz». Особливість цієї компанії в тому, що вона може відправити вас до анексованого Криму.

313

З поглядами Марії Пиж-Пакош можна ознайомитися з її інтерв’ю «Кресам» «Країна, в якій шанують злочинців, це хвора країна». А в інтерв’ю  «Польщі така проблема непотрібна» львів’янка висловилася про Євромайдан.

«Не знаю, чим конкретно все це було обумовлено, але «євромайдан», як і кожен інший «майдан», не приніс Україні нічого хорошого», – сказала Пиж-Пакош.

Звісно, кожен має право на власну думку, адже ми живемо в Україні, а не в Росії, тому ні за слова, ні за позицію ніхто нікого не переслідує…

А ось фото з шарфом «Польський Львів», зроблене в Лондоні в компанії польського націоналіста та антисеміта Радослава Маєвського (не плутати з футболістом).

11219660_295836917253181_3461376359686155496_n

Брала участь Марія Пиж-Пакош і в пікеті Генерального консульства України у Перемишлі, де була у товаристві Мирослава Майковського – зірки російських антиукраїнських пропагандистських фільмів.

414

Ще більше про Марію Пиж-Пакош можна дізнатися ось із цього допису в Фб.

Уся інформація була отримана з відкритих джерел.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: