Офшорні матрьошки, або Хто сортуватиме львівське сміття

10e292c909f5459683ad9987ce13c228

Сортуванням львівського сміття займеться приватна фірма «Захід ресурс плюс», яка візьме в оренду в держави сміттєсортувальну лінію. ІА Дивись.info намагалася з’ясувати, хто ж стоїть за цією компанією і до чого тут Кіпр.

Сортуванням львівського сміття займеться приватна фірма «Захід ресурс плюс», яка візьме в оренду в держави сміттєсортувальну лінію. ІА Дивись.info намагалася з’ясувати, хто ж стоїть за цією компанією і до чого тут Кіпр. 

Отже, сміттєсортувальна лінія, яка вже нинішнього місяця має запрацювати, була куплена 2011 року в рамках «Національного проекту «Чисте місто», створеного Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами 2010 року з метою реалізації проектів у сфері поводження з відходами – створення сучасних сміттєпереробних комплектів у 10 містах України.

14

Нагадаємо, на чолі Держагентства з інвестицій стояв Владислав Каськів, якого сьогодні звинувачують у розкраданні державних коштів. За інформацією МВС, Каськів і його відомство завдали збитків державі на суму близько 2 млрд грн. 255 млн грн., які він вивів на латвійські рахунки кіпрських компаній. Також ім'я Каськіва спливло під час розслідування провадження в махінаціях у компанії Ostchem.

b2263c07-665a-4b5d-9287-1ae97bc01c12_w987_r1_s

Через п’ять років у Львові таки згадали про сміттєсортувальну лінію і все ж вирішили її задіяти. Однак цим займеться не саме місто, тобто одне з комунальних підприємств, а приватна фірма ТзОВ «Захід ресурс плюс». Раніше комісія з надзвичайних ситуацій ЛМР надала цій компанії дозвіл на перевантаження сміття на території «Львівхімсільмашу» у промисловій зоні «Рясне-2».

Про ТзОВ «Захід ресурс плюс» відомо, що компанія була створена 25 травня 2016. Згідно із даними бізнес-пошукової системи від компанії youcontrol.com.uа, засновником і керівником фірми є Олександр Залєвський. Компанія зареєстрована у Львові, на вулиці Шевченка, натомість адресою засновника значиться Київ, вулиця Тростянецька.

Розмір статутного капіталу становить тисячу гривень. Основний вид діяльності – збирання безпечних відходів. Компанія перебуває на обліку в органах доходів та зборів, а також не має податкового боргу.

Щодо засновника Олександра Залєвського, то він має стосунок ще до двох компаній – приватного акціонерного товариства «Рециклінг-Центр» і до ТзОВ «Технології рециклінга».

Перша компанія є банкрутом. Вона була зареєстрована 29 січня 2004 року. Олександр Залєвський був її керівником з травня 2012 року. Основний вид діяльності – збирання та знищення інших відходів. «Рециклінг-Центр» був зареєстрований у Києві за адресою вулиця Червонопрапорна, 94А. Розмір статутного капіталу – понад 15 мільйонів гривень.

Анулювали реєстрацію платника податку 29 лютого 2012 року. А виконавче провадження було відкрите 29 липня 2015 року. Усього на рахунку компанії 112 судових практик. Досі не закритий податковий борг. У червні нинішнього року був оголошений аукціон з продажу майна.

Однак найцікавіше в цій історії інше – засновником і власником ПАТ є інше приватне акціонерне товариство «Грінго», зареєстроване за тією ж адресою, що й «Рециклінг-Центр», тобто вулиця Червонопрапорна, 94А. Керівник – В’ячеслав Куксенко. Основний вид діяльності – діяльність головних управлінь (хед-офісів). А ось власником цієї компаніє є офшорна Клінтейл Лімітед (Clintale Limited), 240127, (Кіпр). Статутний капітал ПАТ «Грінго» – 45 мільйонів гривень. 23 судових практики.

414

Має Олександр Залєвський стосунок до ще однієї компанії – ТзОВ «Технології рециклінга». Дата реєстрації – 31 березня 2009 року. Уповноважена особа (керівник і підписант) – Залєвський з 10 серпня 2008 року. Адреса: Запоріжжя, вулиця Скворцова, 232. А ось засновником є ТзОВ «Релайф», зареєстроване за вже знайомою нам адресою: Київ, вулиця Червонопрапорна, 94А.

Розмір статутного капіталу ТзОВ «Технології рециклінга» – 60 500 грн. Основний вид діяльності – збирання безпечних відходів.

А ось серед засновників ТзОВ «Релайф» ще одна кіпрська компанія – Осей Холдінгс Лімітед (Кіпр), яка володіє 99,98% акцій.

433

Отже, на підставі наявної інформації відомо, що засновник і керівник компанії «Захід ресурс плюс» має стосунок до інших фірм, задіяних у фінансових пірамідах, сліди яких губляться в кіпрських офшорах…

Читайте також: Лінія зі сортування сміття у Львові запрацює вже цього місяця

Нагадаємо, що свого часу Львівська міська рада з тих чи інших причин відмовила 43 фірмам з 14 країн світу, які хотіли збудувати сміттєпереробний завод і вирішити проблему грибовицького сміттєзвалища.

1395194_858377340957123_5145509301986757048_n

Свої послуги пропонували фірми із США, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Австрії, Нідерландів, Мальти, Чехії, Польщі, Туреччини, Латвії, Росії, України.

Наразі не йдеться про завод, а лише про сортування сміття. Однак ситуація з тим, що міська рада надала перевагу не компаніям з досвідом роботи у цій галузі, а фірмі заснованій лише кілька місяців тому, виглядає, щонайменше, дивно.

Оксана ДУДАР

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: