На Житомирщині викрили депутатів, які організували незаконний лісовий бізнес.

pm964image002

До складу групи входило 6 осіб, які налагодили процес від незаконної порубки лісу до експорту деревини. Оперативники Управління захисту економіки поліції встановили основних учасників групи, а 30 листопада 2016 року обласною прокуратурою повідомлено їм про підозру. Сума збитків від їх діяльності становить понад 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє Управління захисту економіки Нацполіції України.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції спільно зі слідчими обласної прокуратури припинили діяльність злочинної схеми та встановили осіб, причетних до незаконних оборудок з лісом.

До складу групи входили 6 осіб. Зокрема, представники лісгоспів та комерційних структур. Діяльність полягала не тільки у незаконній порубці деревини, але й у підготовці повного пакету документів для її легалізації, переробці на пилорамах з подальшим експортом.

Співробітники УЗЕ встановили, що незаконну діяльність організував депутат однієї з місцевих рад Олевського району, який також керує комерційною структурою. До «схеми» залучив працівників підконтрольного йому товариства, а також іншого місцевого депутата  та працівників лісгоспів.

Незаконні рубки лісу здійснювались на ділянках, де проводяться лісозаготівельні роботи іншими підприємствами, на територіях заповідників, заказників, а також у нерозроблюваних кварталах. Аби приховати злочинну діяльність, лісники вносили до документів недостовірну інформацію про реальну кількість деревини.

Для переробки ліс завозився на пилорами, підконтрольні організатору групи.

Легалізували деревину та лісоматеріали шляхом підробки первинної документації та придбанням її в інших суб’єктів господарювання, а потім, використовуючи їх,  отримували сертифікати на походження лісопродукції та оформлення інших митних документів.

Гроші, одержані від незаконної діяльності, учасники групи легалізували через придбання різного майна та товарів.

Сума збитків, завданих державі, становить 3,2 мільйони гривень.

Прокуратурою Житомирської області повідомлено учасникам злочинної групи про підозри за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 246 (Незаконна порубка лісу), ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

На даний час працівники Управління захисту економіки та прокуратури Житомирської області проводять заходи по відшкодуванню завданих збитків. Також встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінальних правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: