Під тиском людей суддя, який відпустив підозрюваного в організації замаху на Копитка, написав заяву на звільнення

16425962_1260284797358476_8626673385402357162_n
Фото Варта 1

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info із зали Апеляційного суду Львівської області.

Під тиском людей суддя, який відпустив підозрюваного в організації замаху на Копитка, написав заяву на звільнення.

16521772_340270983033777_1858933742_n«Суддя Макойда Зеновій написав заяву на звільнення. Інший поки що не пише нічого, хоча люди вимагають це зробити», - повідомив наш кореспондент.

Він додав, що наразі зала суду переповнена протестувальниками, вони заблокували суддів і не дають їм можливості вийти.

Водночас, як повідомляє наш кореспондент, двоє інших суддів, а саме Белена Альберт і Головатий Василь наразі відмовляються писати аналогічні заяви.

Як повідомлялося раніше, під будівлею суду люди запалили шини, однак вони уже догоріли. Також, протестувальники із самого ранку перебувають у приміщенні суду, де вимагають суддів, що призначили заставу підозрюваному в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка (в результаті якого троє охоронців Копитка загинуло), написати заяви на звільнення. Під стіни суду прийшли родичі і колеги по роботі загиблих.

«03.02.2017, о 09:30, на пл. Соборна відбувається пікет: «вчора судді Микойда, Головатий та Белена випустили злочинця на волю!!! Апеляційний суд відпустив під заставу 1 440 000 грн», – йдеться у повідомленні протестувальників. Люди і родичі загиблих хлопців вимагають, щоб звільнено Гаврилюка взяли під варту.

Нагадаємо, замах на підприємця Копитка було скоєно 29 серпня, поблизу Старого Села на Львівщині. Виконавці підірвали автомобіль «Мерседес», загинули троє охоронців Копитка, ще один отримав поранення. Сам бізнесмен, який їхав в іншому автомобілі позаду, не постраждав. Богдан Копитко є власником ПАТ «Львівський холодокомбінат» – одного з найбільших виробників морозива в Україні.

Дмитро Гаврилюк був затриманий правоохоронцями наприкінці вересня минулого року. За словами тодішнього очільника львівської поліції Дмитра Загарії, Гаврилюк входив до угруповання відомого кримінального авторитета Володимира Дідуха  (Вови Морди).

До речі, суддя Макойда не вперше опиняється у центрі уваги громадськості. У липні 2011 року він на підпитку протаранив машиною ворота котеджного містечка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: