У Львові покажуть фільм про одного із Героїв Небесної Сотні

Завтра, 1 березня, у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці покажуть фільм про одного із Героїв Небесної Сотні.

1 березня  до третої річниці пам’яті Героїв Небесної сотні відбудеться перегляд документального фільму «Небо падає» про одного із Героїв Небесної Сотні.

Фільм про те чим наповнювалися думки і серця Устима Голоднюка і його ровесників всі ці три місяці революції. Образ Устима будується не через докладний опис чим він займався, який він був зі слів рідних та знайомих, а через те що його хвилювало і заради чого він був на Майдані. Через особисті живі розповіді представників його покоління про власний досвід, що є тотожним досвіду Устима, які позбавлені пафосу та монументалізму.

Саме через це складається відчуття причетності до Устима, не як до історичної постаті, а як до близької людини, біль та трагедія долі якого стає твоїм особистим. Цей фільм змусить пошкодувати глядача не тільки за тим, що три роки тому на Інституцькій трагічно загинув дев'ятнадцятирічний хлопець, а й відчути розкаяння за власні змарновані надії та безініціативність.

Ми ж до цього часу знаходимося у точці "ранок 20-го лютого 2014 року" і одиниці йдуть на гору по Інституцькій, в той час, як сотні тисячь кажуть: я що дурний лізти під кулі.

Показ фільму відбудеться завтра о 15:00 у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Додамо, що Устим Голоднюк, 19 років. Родом з Тернопільщини. Загинув 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову, отриманого біля верхнього виходу станції метро «Хрещатик», що на Інститутській. Герой України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: