Через скандальне будівництво у Жовкві прокуратура відкрила провадження

15749664_1395591273837052_1851947468_n

Червоноградська місцева прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом самовільного будівництва у Жовкві, на площі Євгена Коновальця.

Про це стало відомо з офіційної відповіді Жовківської міської ради на запит народного депутата Володимира Парасюка.

«Повідомляємо, що гр. Чепіль У.А. проводяться будівельні роботи з будівництва торгового закладу у сквері по вул. Є.Коновальця в м. Жовкві біля будівлі синагоги.

На неодноразові звернення міської ради до забудовника, інших зацікавлених осіб щодо зупинення будівельно-монтажних робіт на об’єкті, забудовником вимоги не виконувались.

У зв’язку з цим Жовківською міською радою до Червоноградської місцевої прокуратури було подане відповідне звернення, згідно з яким за фактом самовільного будівництва на земельній ділянці по вул. Є. Коновальця в м. Жовква Червноградської місцевою прокуратурою внесено відповідні відомості до ЄРДР та почато досудове розслідування», – йдеться у відповіді на депутатський запит.

Нагадаємо, торік, у грудні, в Жовкві, на площі Коновальця почали зводити будівлю торгового закладу. Як згодом стало відомо, директор Жовківського ДІАЗ Володимир Герич підмінив протокол засідання Вченої ради Заповідника, завдяки чому Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА дозволила забудову на ділянці, де кілька століть тому були унікальні фортифікації, а згодом єврейський квартал. Сфальсифікований документ – не єдине порушення допущене під час будівництва.

Більш детально можна почитати тут: Скандальна забудова у Жовківському історико-архітектурному заповіднику: як заливають бетоном пам’ятки України.

На сьогоднішній день будівництво торгового центру вийшло на фінішну пряму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: