На українському автозаводі розробили заміну російським машинам для ЗСУ

301693_1
Hyundai HD72 / ukrmedia

Корпорація «Богдан» завершила попередні роботи із модернізації російських автомобілів «ГАЗ-66», які використовують Збройні сили України. Метою модернізації є максимально можлива відмова від запчастин російського виробництва.

Про це повідомляє потрал «Defence Express».

Від ГАЗ-66 залишилася ходова частина. Усе інше – двигун і коробка передач – від Hyundai HD. Одне із модифікованих шасі використовується в якості базового для виготовлення бронеавтомобіля ОВІД.

Також на підприємстві працювали над створенням власної моделі автомобіля, що дозволила б повністю відмовитися від російського зразка. Відтак з'явилася модель на базі агрегатів Hyundai HD72. Двигун – 3,9-літровий турбодизель D4DB відповідає екологічним стандартам Євро 2. Його потужність 130 к. с., а максимальний обертовий момент 380 Нм при 1800 об/хв. У новому автомобілі для української армії – мінімальна кількість електронних пристроїв, паливна система з механічним рядним насосом високого тиску.

Нова модель автомобіля протягом двох років тестувалася в складних дорожніх умовах у Кореї та Індонезії і Ірану. По успішному завершенню тестів на ДП АСЗ №2 були виготовлені тестові зразки автомобіля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: