Скільки грошей брати і якою мовою говорити: гід по країнах ЄС (інфографіка, опитування)

yfgy
Фото ілюстративне. Автор: MORS.IN.UA

11 червня між Україною та державами Європейського союзу запрацював безвізовий режим.

11 червня між Україною та державами Європейського Союзу запрацював безвізовий режим.

Відтак ІА Дивись.info підготувала коротку інформацію про країни, доступ до яких став простішим. Столиці, мови, релігії, необхідні суми грошей та інше — дивіться у нашій інфографіці.

Одним з найпопулярніших питань, яким задаються сьогодні українці, є питання фінансове: скільки мінімально необхідно мати грошей при собі, аби з в’їздом на терени іншої країни не виникло проблем?

Читайте також: Перша ніч безвізу. Репортаж з українсько-польського кордону (фото)

Справа у тому, що прикордонний кодекс ЄС дає право перевіряти у подорожуючих наявність фінансового забезпечення. Варто зазначити, що універсальних вимог по грошових коштах для всіх країн немає. Натомість усі вони описані в офіційній документації, розміщеній на сайті Європарламенту.

Звідти дізнаємося, що для того, аби перетнути кордон з, наприклад, Болгарією, необхідно мати 50 євро на день або туристичний ваучер про сплачене перебування. На кордоні з Естонією перевіряючі можуть попросити підтвердити наявність 17,2 євро на день або гарантії приймаючої сторони, у Нідерландах — 34 євро, а в Угорщині — 3,24 євро на кожен в’їзд. Загалом, найбільше грошей знадобиться, аби потрапити до Ісландії — не менше 179 євро (за один день необхідно 35,7 євро, але загальну сума не може бути нижчою за 179 євро). Найменше просять показати на кордоні з Угорщино.

Читайте також: Перша ніч безвізу. Репортаж з українсько-польського кордону (фото)

У зв’язку з тим, що останнім часом почастішали випадки терористичних атак, ми також звертаємо вашу увагу на індекс злочинності у країнах Європи. Відповідне дослідження проводив британський дата-центр Numbeo. Згідно з його даними, найбезпечнішими країнами Європи є Австрія, Данія, Швейцарія, Естонія, Словенія, Фінляндія, Ісландія та Хорватія. Натомість, найменш безпечними фахівці визначили Швецію, Норвегію та Італію.

Детальніше про це та інше — у інфографіці нижче.

Також ми пропонуємо вам взяти участь в опитуванні: «Яку країну ви відвідаєте (або вже відвідали) першою?». Додаткові відповіді стосовно того, чому саме ця країна, залишайте у коментарях до матеріалу.

[gravityform id="30" title="false" description="false"]

Нам важлива ваша думка!

Детальніше про те, які документи необхідні для перетину кордону, читайте тут.

Підготувала Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: