Якщо люди не вміють сміятися над собою, вони не ростуть і не розвиваються, — DZIDZIO про свій фільм (інтерв’ю)

IMG_1521

Просто зараз на Львівщині тривають зйомки повнометражного фільму «DZIDZIO Контрабас». За словами. ІА Дивись.info побувала на знімальному майданчику та розпитала шоумена про фільм, робочий процес та творчі плани.

Просто зараз на Львівщині тривають зйомки повнометражного фільму «DZIDZIO Контрабас». ІА Дивись.info побувала на знімальному майданчику та розпитала шоумена про фільм, робочий процес та творчі плани.

«DZIDZIO Контрабас» — повний метр, який продюсери та сам співак DZIDZIO називають народною комедією, яка розрахована на широку глядацьку аудиторію. Зйомки проходять у селі Раковець у Львівській області. Зі Львова туди веде звивиста дорога, а сам знімальний майданчик оточують городи та худоба, яка випасається неподалік.

Фільм має вийти у прокат 31 серпня. Продюсер проекту Павло Сушко переконує, що актори й знімальна група встигнуть закінчити стрічку вчасно. Навіть більше — за тиждень до широкого прокату обіцяють допрем’єрні покази.

Бюджет комедії тримають у таємниці, а головний продюсер Сергій Лавренюк навіть жартома додає: «У нас заборонено говорити про бюджет фільму на майданчику. Хто запитує, той не їсть в обід!».

Михайло Хома, фронтмен гурту DZIDZIO поділився із читачами Дивись.info подробицями нової стрічки.

Розкажіть про фільм: про що він, що хочете ним показати?

Головний герой все життя хотів стати великим артистом. Він збирає ще двох своїх друзів, щоб заробити грошей і реалізувати мрію. За сюжетом герої перевозять через кордон контрабанду, переодягнувшись священиками. Все йшло добре, поки в історію не втрутилася красива дівчина, після чого починаються справжні пригоди.

Звідки з’явилася ідея для сценарію?

Ідея фільму народилася у мене. Я хотів створити щось справжнє. Історію, яка стосується багатьох людей. Я б сказав, що історія списана з реального життя. Я впевнений, що глядач побачить справжню «бомбу». Окрім того, ви побачите на екрані саме такого Дзідзя, якого встигли полюбити завдяки пісням та короткометражним фільмам-скетчам.

Хто писав сценарій? Над ним працювала одна людина чи це було колективне творіння?

Сценарій писала команда професіоналів, які глибоко відчули та відточили мою ідею, розуміли, хто такий Дзідзьо, і зробили гарний сценарій. Участь у цьому процесі брали і ми самі, крім того, певні репліки прописували з акторами, щоб виглядало дійсно як у житті, бо більшість з нас грає самих себе.

Фільм планується у жанрі комедії. Чому? Наскільки взагалі цей жанр затребуваний у країні, яка знаходиться у стані війни?

Сміх рятував і рятує завжди. Якщо люди не вміють сміятися над собою, то вони нікуди не ростуть і не розвиваються. Думаю, що якраз позитив і гумор дозволяє нам щодня жити і будувати свою країну.

Читайте також: Як на Львівщині знімають комедію з Dzidzio в головній ролі (відео)

Чому взагалі вирішили зняти повнометражне кіно?

Короткий метр я вже знімав і ми це вміємо. Потрібно щодня ставити собі виклики і їх досягати.

На які роботи орієнтувалися?

Найближчими по духу будуть такі фільми: «Весілля у Вегасі», «Прибулець Павло» і «Встигнути до…». Звичайно ж ми орієнтувалися ще і на нашого глядача, якому стрічка має бути зрозумілою.

Як проходять зйомки: скільки годин на день знімають, як виглядає сам процес? Це важче, ніж працювати над кліпом?

Процес зйомок ви побачили на власні очі. Це не так просто, як може здаватися на перший погляд. Є ціла команда, яка працює спільно над одним кадром. Один дубль знімаємо з різних планів, щоб в кіно була жива і динамічна картинка. Працюємо по 12-18 годин. І навіть погода вже почала нам сприяти, побачивши нашу завзятість. Ми зняли вже десятки кліпів. Однозначно, що кліп і фільм відрізняються за хронометражем. Але ідея кліпу дуже схожа на фільм. Має бути зав’язка, розвиток події та завершення. Це і складніше, і простіше одночасно, бо деколи у 3 хвилини кліпу хочеться вкласти набагато більше історії, кадрів, сюжету, життя. А у повнометражному фільмі є де розігнатися.

Як обирали локації для зйомки?

У нас є сценарій і ми виходили з того, де відбуваються події. Дуже хотілось, щоб це були такі локації, які будуть близькі людям. Звичайні будні людей, які вийшли з простого села. Також важливим були краєвиди і зручність добирання. Оскільки у нас щодня хтось приїздить, то оперативність також дуже важлива для вибору локацій.

На яку аудиторію розрахований фільм?

«DZIDZIO Контрабас» — це народна комедія, яка розрахована на широку глядацьку аудиторію. Він сподобається, як і фанам DZIDZIO, так і всім глядачам, які цінують гарний гумор і драйвові сюжети.

Сьогодні Дзідзьо взявся за фільм. Чи не означає це, що він відійде від музичної кар’єри і піде у велике кіно?

Я встигаю все (сміється). Сьогодні ми знімаємо фільм, а завтра їдемо і даємо два концерти в один день. І так майже щодня. Все, що я роблю для людей, мене надихає і додає сили. Поділюся, що на наступний рік ми готуємо велике шоу.

Які плани маєте на майбутнє, після того, як фільм з’явиться на екранах?

Не хочу поки загадувати. Але, як я вже сказав — готуємо велике шоу на наступний рік. Без роботи точно не будемо сидіти, Але нехай це краще буде для наших шанувальників сюрпризом.

На що підуть зароблені кошти від фільму?

Звичайно на новий фільм! Тому, приходьте, голосуйте купленими квитками і допомагайте розвивати українське кіно!

Більше фото зі зйомок фільму дивіться у нашому фоторепортажі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: