Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі: сьогодні відбувся суд у справі Гольця

golecjurij1938-417451b44c86dfe97971ae0ff2ef38bb
Юрій Голець

Сьогодні у Галицькому районному суді Львова відбулося чергове засідання у справі колишнього керівника міського управління ЖКГ Юрія Гольця, якого підозрюють у службовій недбалості.

ІА Дивись.info про це повідомив Марко Шпікула, керівник ГО «Комітет екологічного порятунку».

«Справа рухається. Сьогодні викликали свідків, зокрема і мене. Щоправда, чомусь нічого не було відомо про те, що відбудеться судове засідання, зважаючи на суспільний інтерес і увагу ЗМІ. Був присутній пан Голець і двоє його адвокатів. Заявлено дуже багато свідків, тому, мабуть, справа ще триватиме довго», – сказав Марко Шпікула.

Нагадаємо, Юрій Голець – колишній керівник міського управління ЖКГ. Чиновнику оголосили про підозру за ч.2 статті 367 КК України – службова недбалість. Частина друга цієї статті карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Перше судове рішення у цій справі мало відбутися 29 березня. Юрій Голець свою провину не визнає і вважає, що вся відповідальність лягає на директора полігону.

Нагадаємо, у листопаді минулого року у справі щодо Грибовицького сміттєзвалища прокуратура оголосила про підозру Юрію Гольцю.

Згодом Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід Юрію Гольцю – чиновника відпустили під особисте зобов’язання. Від своїх службових обов’язків Голець не був відсторонений.

Але вже 17 листопада чиновника затримали під час отримання хабара у 80 тисяч гривень. Було відкрите нове провадження і чиновнику висунули нове обвинувачення. Юрія Гольця відправили у СІЗО, де він провів 15 днів. На волю він вийшов, сплативши заставу у 2 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: