У видобуток газу на Західній Україні планують вкласти 5,2 мільярда гривень

19441162_1479504815421931_1599855849_n

Компанія «Укргазвидобування» планує наростити видобуток газу у Західній Україні на 300 мільйонів кубометрів.

Про це під час Форуму місцевого розвитку  у Трускавці заявив директор ГПУ «Львівгазвидобування» Олександр Сендега, передає ІА Дивись.info

«Левова частка родовищ, які ми сьогодні експлуатуємо використовується в середньому 50 років. Їх виснаженість становить в середньому 89%. «Укргазвидобування» ставить амбітну задачу змінити ситуацію, зокрема і в Західному регіон через отримання нових ліцензій і буріння нових свердловин. Тут планується вкласти 5,2 мільярди гривень і збільшити видобуток газу на 300 мільйонів кубометрів. Реалізація цієї стратегії дозволить відмовитися від імпортного газу до 2020 року», - розповів Олександр Сендега.

За його словами, «Укргазвидобування» володіє 15% ліцензій на видобуток газу в Західному регіоні але видобуває 85% від загального об’єму.

Отримання нових ліцензій також дозволить отримати додаткові ресурси місцевим громадам. «5% рентних платежів залишаються у місцевих громадах.

Сума рентних платежів складає 178 мільйонів гривень на рік. Для реалізації нашої стратегії нам потрібно сприяння громад. Якщо на Львівщині ми маємо повне розуміння сільських, районних голів, депутатів облради, бо вони усвідомлюють що це гроші у місцеві бюджети, то на жаль такого розуміння немає у Волинському регіоні», - розповів Олександр Сендега. Він також додав, що цьогоріч «Укргазвидобування сплатить до державного бюджету 47  мільярдів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: