Львів’ян запрошують на міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

У Львові протягом 29 червня-1 липня пройде міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака «W LIVE. Тихі дні любові і миру».

Про це під час прес-конференції, 27 червня, заявила прес-секретарка маратону Катерина Гладка, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

29 червня – 1 липня у Львові на різних локаціях триватиме міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака «W LIVE. Тихі дні любові і миру»

Читайте також: Нова традиція: у Львові вперше відзначили День Курсанта (фоторепортаж)

«Це будуть три дні, кожен із яких буде присвячений окремому типу музики, — каже Катерина Гладка. — Перший — літургійний і буде присвячений хоровому співу. Другий день — фортепіанному співу і третій день — опері. З ранку до вечора всі події будуть в рамках цього розділення».

За словами прес-секретарки, в рамках «днів тихої музики» також розповідатимуть про роки навчання Василя Сліпака в «Дударику» під керівництвом Миколи Кацала.

Під час маратону звучатимуть опери «Орестея. Exercise» Олександра козаренка та «Алкід» Дмитра Бортнянського.

«Василь Сліпак — це артист, співак, герой. Залишається пам’ять про нього і люди, які повинні з нею щось робити, — зазначає генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп. — Саме в такому ракурсі я підійшов до цього. «Тихі дні любові і музика миру» — це не фестиваль, не свято. Маратон — це  дистанція, яку повинні пройти певні люди. Ніхто нікого не змушує бути маратонцем, але треба бути готовим до цієї дистанції».

Володимир Сивохіп зауважує, що дирекція довго думала, якою має бути ця дистанція. Зрештою, зупинилися на темі молитви, хорового співу, тихої музики на фортепіано, органі та опері.

«Ми довго думали, в яких місцях має бути фортепіано. І пішли у ті точки, де затишніше було би для самого Василя, — каже директор філармонії. — Тому це буде школа, де він навчався, школа, де він ставав музикантом, Палац Потоцьких, Львівська філармонія та гарнізонний храм Петра і Павла. Це буде незвичне місце для фортепіано, куди Василь повернувся рік тому на вічний спочинок до Львова. Також локація буде на полі почесних поховань, поруч з могилами воїнів АТО. Там буде стояти орган. І на ньому також буде виконуватися тихі музика любові. Напевно, у цій ситуації тільки любов врятує нас, щоби був бажаний мир».

Завершиться маратон, за словами Володимири Сивохіпа, молитвами: духовною і світською — за продовження життя.

Вхід на усі заходи, крім останнього дня та гала-концерту, вільний. Ознайомитися з програмою заходу можна на сайті Львівської філармонії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: