МЗС тримає на особливому контролі справу про затримання бійця батальйону імені Кульчицького

Справа про затримання громадянина України Віталія Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

Про це повідомляється на сторінці у Фейсбук Міністерства закордонних справ України.

«У зв'язку із затриманням в Італії громадянина України В.Марківа Генеральне консульство Украни в Мілані звернулося до суду м.Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати В.Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Консулом встановлено контакт з адвокатом затриманого та узгоджено алгоритм подальших дій. Рідні В.Марківа поінформовані про його затримання.

Справа про затримання громадянина України В.Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані», – йдеться в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року повідомлялося, що Марківа затримали за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокелле близько Слов'янська в травні 2014 року. У Нацгвардії сказали, що Марків є заступником командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького.

На це повідомлення відреагували у батальйоні і зробили офіційну заяву, в якій йдеться: «30 червня 2017, в аеропорту м.Болонья за підозрою в причетності до загибелі під Слов'янськом 24 травня 2014 року фоторепортера Андреа Роккеллі, був затриманий наш побратим, старший сержант за контрактом батальйону оперативного призначення (резервного батальйону) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, Марків Віталій Михайлович.

Ми розлючені ганебним затриманням, оскільки Генеральною Прокуратурою України розслідується кримінальна справа за наслідком загибелі громадянина Італії Андреа Роккеллі та громадянина Російської Федерації Андрія Миронова. За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терортстичних військ. По даній справі українська сторона тісно співпрацює з італійською. Опитано десятки свідків, всі факти та слідчі дії, які проводились Генеральною прокуратурою України були надані італійській прокуратурі. Причетності старшого сержанта Марківа В.М. виявлено не було, тому Генеральна Прокуратура України з великою стурбованістю та занепокоєнням сприйняла факт затримання українського громадянина. Заступник Генерального прокурора України Євген Єнін звернувся до італійської прокуратури з вимогою надати грунтовні докази вини Віталія Марківа або його негайного звільнення.

На сьогоднішній день консульським відділом України в м.Мілан, Італія, вчиняються активні дії, щодо зустрічі з нашим побратимом.

Хочемо наголосити, що Віталій Марків та бійці нашого батальйону фізично не могли бути причетні до загибелі вищевказаних осіб, оскільки станом на 24 травня 2014 року жодного міномету на озброєнні нашого батальйону не було. Але звертаємо вашу увагу, що якраз в проросійських бойовиків на той час був даний вид озброєння, який активно використовувався проти українських військових та мирного населення.

Особовий склад та ветерани батальйону оперативного призначення (резервного батальйону) імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького вважають дану справу політично заангажованою та направленою на дестабілізацію українсько-італійських відносин.

Вимагаємо від Посла Італійської республіки в Україні, пана Давіде Ла Чечіліа, офіційних роз'яснень по факту затримання та негайного звільнення нашого побратима Віталія Марківа».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: