На Форумі видавців презентують книгу Маркіяна Шашкевича «Читанка для діточок»

SIDE_SLIDER-03

У суботу, 16 вересня 2017 року, о 16.00 відбудеться презентація книги Маркіяна Шашкевича «Читанка для діточок» ТОВ «Видавничий дім «Українська мить».

У суботу, 16  вересня 2017 року, о 16.00 відбудеться презентація книги Маркіяна Шашкевича «Читанка для діточок»  ТОВ «Видавничий дім «Українська мить».

Презентація відбуватиметься у блакитній залі Палацу Потоцьких (місто Львів, вулиця Коперніка, 15) у межах заходів 24 –го Форуму видавців  у Львові, повідомляють організатори.

«Читанка» - перший шкільний підручник укладений живою народною українською мовою (підготований до друку у грудні 1836 року, видавався у 1850 та 1853 роках) Пізніше назва «читанка» стала популярною в Україні, під впливом цієї жанрової назви навіть підручники для старших класів і гімназій аж до початку ХХ ст. називались читанками.

Маркіян Шашкевич - один із основоположників громадянської лірики в українській літературі. Тема національного відродження органічно єдналася у нього із закликом до боротьби. Ідейна і творча спадщина М. Шашкевича уві­йшла надбанням у духовний світ українців та є живим джерелом зба­гачення духовності сучасних поколінь.

Автори ідеї та керівники проекту: Степан Кубів, Олександр Святоцький, Ярема Гоян, Микола та Руслан Стефанчуки. Проілюстровано книгу малюнками академіка Василя Касіяна.

Видання здійснено за підтримки Мистецького фонду імені короля Данила, Національної світлинотеки «Українська мить» та Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса.

ІА Дивись.info є офіційним медіа-партнером 24 –го Форуму видавців  у Львові

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: