У Садового ігнорують звернення Львівської ОДА щодо транспортних перевезень у місті

186626_1505300069_613x306.5_3_0 (1)

Львівська ОДА вважає неприпустимим ігнорування звернень щодо збільшення кількості автобусів на маршрутах та налагодження логістики курсування громадського транспорту у напрямку кінцевих автостанцій у місті Львові.

Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

Нагадаємо, що Львівська ОДА двічі зверталась до міської ради з вимогою налагодити транспортні перевезення.

Відтак, аби уникнути транспортного колапсу, 4 вересня, адміністрація звернулась до влади міста з вимогою збільшити кількість транспортних засобів на маршрутах.

6 вересня адміністрація скерувала звернення до міськради щодо належного забезпечення виїзду з усіх периферійних зон до центру міста.

Окрім того, з понеділка, 11 вересня, планувалось подовжити експрес-маршрути, які курсують з АС «Західна»  до Приміського Вокзалу у напрямку до площі Різні. Втім,  схема курсування автобусів не змінилась. Більше того, мешканці та гості міста змушені додатково платити за проїзд у цьому транспорті, людям не надають жодної альтернативи.

Відтак, Львівська ОДА  і надалі наполягає на врегулюванні міською радою транспортних перевезень у місті. У разі невиконання скерованих звернень, адміністрація вживатиме відповідних заходів.

Нагадаємо, раніше в публікації «Через переповнені маршрутки львів’янам радять заздалегідь подбати про добирання на роботу», ми писали, що з початком вересня дістатися на роботу та навчання стане ще важче через збільшення пасажиропотоку – у цей час львів’яни повернуться з відпусток та канікул. Ситуацію суттєво ускладнило і «виселення» кінцевих зупинок приміських автобусів вже відсьогодні на околиці, аби «розвантажити місто».

Щоб звідти дістатися центру Львова, доведеться їхати в переповненому транспорті і платити вдвічі більше.

Кількість автобусів, які виїжджають на маршрути, скоротилася порівняно з минулими роками, зазначає Святослав Товстига, активіст ГО «За якісний транспорт». Із 400 маршруток не виїжджає понад 240.

«Це означає, що вже з 4 вересня львів’яни сповна відчують відсутність громадського транспорту на собі», – застерігав Святослав Товстига. Активіст додав, що перенесення кінцевих зупинок автобусів приміських напрямків на окраїни міста на початку вересня призведе до транспортного колапсу.

Також Товстига повідомляв, що у Львові складна ситуація з автостанціями, адже у місті є лише три автостанції, які відповідають базовому поняттю «автостанція».

«Нормальних автостанцій у нас нема. Тобто у Львові є лише три автостанції, які відповідають базовому поняттю “автостанція” – мають криті павільйони, нормальні туалети, а не біотуалети, нормальне транспортне сполучення. Серед них АС на площі Двірцевій та автостанція на вулиці Б. Хмельницького. Усе решта – це автостанції тільки на паперах. Там не зможе сховатися від дощу 15-20 людей, зважаючи на те, що кожних 15 хвилин – відправлення транспорту, а йдеться про десятки автобусів», – розповідає громадський активіст.

Як відомо, всі автостанції Львова – приватні. І частину грошей, які пасажир витрачає на квиток, отримують не лише перевізники, але й власники цих автостанцій (а відповідно до наказу Міністерства інфраструктури, автостанційний збір складає 12-15% від вартості кожного квитка). Зокрема автостанцією «Західна», яку нещодавно побудували без тендеру та відкриття якої свого часу супроводжувалося інтригами, володіє ТОВ «Бізнесресурс». Компанія належить бізнесмену Ростиславу Хомі та Андрію Рокошу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: