Справа парку «Знесіння»: суд визнав недійсним договір оренди земельної ділянки

IMG_2818

Львівської апеляційний господарський суд визнав недійсним договір оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» і відхилив апеляційну скаргу ТОВ «АрхіБуд».

Про це повідомила активістка Зоряна Іванків.

«Суд виголошує рішення: визнання недійсним передання земельної ділянки АрхіБуду ЛМР, відхилити апеляційну скаргу. Перемога!!!» – написала Зоряна Іванків.

Нагадаємо, ТОВ «АрхіБуд» подало апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Львівської області від 7 квітня 2017 року щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» ( вул. Довбуша, 15).

У ході розгляду справи, ТзОВ «АрхіБуд» подало шість клопотань, серед яких: витребування у Міністерства оборони України належним чином завірених копій документів, які стали підставою передання земельної ділянки за адресою вул. Довбуша, 15 площею 2,8317 га Львівській міській раді та інших належним чином завірених копій документів, які підтверджують перебування даної земельної ділянки Львівської міської ради. Апелянт клопотав також про витребування таких самих документів з Кабінету міністрів України та військової частини 2141. Крім того, «АрхіБуд» клопотало про витребування проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки за адресою Довбуша, 15, розроблену для ТзОВ «АрхіБуд», а також інших документів, на підставі яких його розробляли тощо.

Останнім клопотанням «АрхіБуд» було витребування належним чином завірених копій рішень виконавчого комітету Львівської міської ради минулих років, яке закріплювало земельну ділянку по вул. Довбуша, 15 за військовою частиною 2141 та рішення про інвентаризацію земель Львова, зокрема про ділянку на Довбуша, 15.

Історія навколо парку «Знесіння» і ТОВ «АрхіБуд» триває роками. Ще 2007 року ТОВ «АрхіБуд» отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею 2,83 га на вул. Довбуша, 15 у Львові. Раніше ця земельна ділянка належала військовій частина 2144, яку військові залишили 2005 року і без згоди Кабміну відмовилися від цієї ділянки.

Після того, як «АрхіБуд» орендував цю земельну ділянку, підприємство отримало дозвіл на будівництво готельно-рекреаційного комплексу. І усі ці роки триває протистояння між громадськістю і забудовником. У 2007 році розпочалася судова справа, яка нині знаходиться у Верховному суді.

Раніше, 21 лютого Галицький суд Львова задовольнив заяву військового прокурора Західного регіону та заборонив ТОВ «АрхіБуд» будь-які підготовчі та будівельні роботи, а також наклав арешт на спірну земельну ділянку, яка належить Міністерству оборони України та у 2007 році була передана в оренду забудовнику. Однак забудовник продовжував роботи.

ТОВ «АрхіБуд» подав апеляцію і у травні програло суд щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» (Довбуша, 15).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: