Американські хірурги прооперують у Львові понад півсотні дітей

IMG_4341
Генадій Фузайлов, лікар-анестезіолог

У Львові американські та українські лікарі протягом кількох днів оглядатимуть і оперуватимуть маленьких пацієнтів з опіковими травмами.

Про це під час прес-конференції, 25 вересня, заявив Геннадій Фузайлов, керівник проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям», лікар-анестезіолог Міжнародної Виїзної клініки Shriners Hospitals for Children у Бостоні.

Протягом 25-29 вересня у Львові на базі клініки Medicover американські та українські лікарі оперуватимуть пацієнтів з опіковими травмами, більшість з яких — діти.

Підготовка до проекту розпочалася ще у січні. За цей час відбулися спеціальні медичні консультації, відповідно до яких сформувалася група пацієнтів на огляд. Загалом цього року фахівці оглянуть 190 дітей, а 52 прооперують.

«У нас є правило: ми обираємо тільки тих пацієнтів, яким ми можемо тут гарантувати 85-90% позитивний результат. Ми не йдемо на дуже складні речі, бо не маємо тут того, що є у нашій клініці. Крім того, ми не працюємо зі свіжими опіками, адже для цього потрібен не один місяць, — каже пластичний хірург Даніель Дрісколл. — Наш принцип, щоби усе було безпечно».

Даніель Дрісколл, пластичний хірург

Під час операцій уперше в Україні для лікування опікових травм використовуватимуть лазерну установку «UltraPulse CO2 (Lumenis)».

За словами Геннадія Фузайлова, до Львова прилетіли 8 лікарів і старша медсестра. За час перебування в Україні вони планують не тільки допомогти хворим, а й прочитати профільні лекції практикуючим дитячим та дорослим хірургам, анестезіологам та лікарям-інтернам про американський досвід роботи при опіках.

Це вже сьомий візит лікарів до Львова. Уперше вони оперували дітей у 2010 році.

«80% хворих, з якими ми працюватимемо, ми вже оглядали раніше. Наша мета — не тільки допомогти кільком дітям, змінюючи їх за допомогою пластичних операцій, але також впливати на освітній процес і профілактичну медицину», — додає лікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: