20 га землі біля Львова виділяють для бійців АТО, про захоплення ділянок не йдеться, — кіборг

a1a9c95-1487241771-dlyanki

Учасник АТО спростував інформацію про захоплення землі 20 га біля Солонки.

Учасник АТО спростував інформацію про захоплення землі 20 га біля Солонки. 

20 га землі за межами села Солонка Пустомитівського району виділяють для учасників війни на Донбасі і про жодні корупційні схеми чи захоплення ділянок не йдеться. Про це розповів «кіборг», командир відділення 80-ї аеромобільної бригади Дмитро Баховський, коментуючи заяву мешканців Солонки про те, під виглядом виділення землі для учасників АТО відбувається захоплення низки ділянок за межами їхнього населеного пункту, пише Leopolis.news.

За його словами, 20 членів ГО Всеукраїнської спілки учасників бойових дій «Побратими України» спілки «Побратими України» звернулися до Солонківської сільської ради із проханням про виділення їм землі для ведення особистого сільського господарства за межами населеного пункту. Оскільки сільська рада не розпоряджається такими землями, то сесія ухвалила рішення про те, що не заперечує про виділення ділянок. Далі відбулася стандартна процедура, відповідно до якої управління Держгеокадастру дало дозвіл на виготовлення технічної документації на землю.

«У списку тих, хто просить землю біля Солонки, – більшість людей із Львівської області. Крім того, частина із заявників живуть безпосередньо у Солонці. 15 із цих людей служили у 80-ій аеромобільній бригаді і були призвані львівським військовим комісаріатом», – наголосив Дмитро Баховський.

Він додав, що учасники АТО просять виділити їм по 1 га землі, адже мають план, як використовувати ці ділянки.  Зокрема, є цікавий закордонний досвід відповідно до якого там можна вирощувати ягоди і отримувати прибуток.

За словами Романа Баховського, дивними є заяви людей, які пропонують поділити 20 га землі біля Солонки між кількома десятками атовців  чи призупинити процес видачі ділянок.

Нагадаємо, до Громадської ради при ЛОДА надійшло звернення мешканців села Солонка щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО.

Мешканці села Солонка вважають, що під виглядом виділення землі для учасників антитерористичної операції відбувається захоплення низки ділянок за межами їхнього населеного пункту.

Як повідомляв раніше заступник голови Солонківської сільської ради Андрій Жиравецький, що йдеться саме про учасників АТО.

«До нас зверталися, чи ми не заперечуємо. Ми не відмовляли, бо ми не є розпорядниками тої землі. Це за межами населеного пункту, все йде через Держгеокадастр. По тих 20 гектарах зверталися «кіборги», які були в аеропортах, переважно з ВДВ, були з 80-ки. В більшості це хлопці, які пройшли передову, вони згідні надати всі документи, де вони були, тут немає проблем. Це не ті люди, які були в другій чи третій лінії від передової», – заявив Андрій Жиравецький у коментарі Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: