Понад 60% українців спілкуються вдома державною мовою

1465319447-5110

60,4% українців вдома переважно спілкуються українською мовою.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження на тему «Українське суспільство та європейські цінності», інформує Дивись.info.

У квітні-червні 2017 року Інститут Горшеніна у співпраці з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі провів соціологічне дослідження «Українське суспільство та європейські цінності». Серед інших питань, респондети мали також відповісти, якою мовою вони спілкуються вдома.

«60,4% українців зазначили, що вдома переважно спілкуються українською, у той час як 37,8% — російською, іншими мовами — 1,6%», — зазначають автори дослідження.

Утім, за їх словами, той факт, що у дослідженні не брали участі жителі окупованих територій, як в більшості своїй традиційно вважаються російськомовними, міг значно вплинути на остаточний результат цього показника.

Читайте також: Уявлення українців про європейські цінності залежить від регіону, — дослідження

Варто зазначити, що у дослідженні взяло участь понад 2 тисячі респондентів у віці від 18 років, які мешкають у різних регіонах України, окрім окупованого Криму, а також Донецької та Луганської областей. Квотна вибірка була розроблена за статтю, віком та місцем проживання. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%. Опитування проводилось ще до початку дії безвізового режиму України з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: