У Львівські міській раді стверджують, що комунальна спецтехніка готова до снігу

snigopribiralna-tehnika
Фото: Львівський портал

Посадовці Львівської міськради провели об'їзд ШРП усіх районів щодо стану готовності підприємств до роботи в осінньо-зимовий період, перевірили готовність комунальної спецтехніки та обладнання для механізованого прибирання міста, і стверджують, що Львів готовий до зими.

Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Загальна кількість техніки, яка є у Львові - це 141 одиниця. 120 одиниць техніки – це ШРП, 21 одиниця – це техніка, яка є в Сихівському районі.

Також цього року з міського бюджету було виділено 10 млн. грн на придбання нової техніки. За ці кошти придбано 5 піскороскидувачів МАЗ та 2 трактори.

Є закуплено 15 тис. м3 піскосуміші. Частина є на базі в ШРП, решта буде довозитися, адже це великі об’єми. Окремо є ще закуплена сіль, щоб була більш концентрована піскосуміш. Наявність солі в піскосуміші має бути 20%. Якщо необхідно, в залежності від погодних умов, додаватиме більше солі.

«По готовності до прибирання міста, ми очікуємо снігопади після 7 листопада, але не заважаючи на це, 120 одиниць техніки по місту Львову готово, у Сихівському районі – ще 21 одиниця техніки. Маємо 15 тис м куб піскосуміші. Також цього року закупили нову техніку. Проблемних моментів не бачу, за винятком хіба, якщо протягом дня випаде місячна норма снігу, тоді ніхто не допоможе, бо такої техніки треба додатково ще купити 200 одиниць, а використовувати на один день – це не правильно і не раціонально. Якщо усе буде у стабільному режимі – проблем не буде.

Щороку ми купуємо нові одиниці техніки. Цього року купили 5 МАЗів, 2 тракторці. Вони будуть розділені по усіх наших ШРП. Стараємось, у кожному бюджетному році передбачати кошти на оновлення техніки. Вся техніка, яка у нас є в місті, в робочому стані. В бюджеті наступного року також будемо передбачати кошти на закупівлю додаткової техніки. Це треба робити системно, бо техніка зношується», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, до виконання робіт з прибирання вулично-дорожньої мережі міста сплановане використання 120 одиниць комунальної спеціальної техніки та техніки інших підприємств – 21 одиниця. Разом – 141 одиниця, з них: комунальної прибиральної техніки - 87 одиниць, техніки інших підприємств – 15 одиниць; комунальної техніки для навантаження, вивезення снігу та погрузки піскосуміші –  33 одиниці, техніки інших підприємств – 6 одиниць.

Довідка

Район

Прибиральна техніка (ЛКП ШРП) Техніка для навантаження та вивозу (ЛКП ШРП) Прибиральна техніка (інших

під-ств)

Техніка для навантаження та вивозу (інших

під-ств)

Галицький

16

6

Франківський

14

4

Залізничний

18

4

Шевченківський

17

6

Личаківський

22

13

Сихівський

-

-

15

6

РАЗОМ

87

33

15

6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: