На Львівщині живе найстаріший українець, якому виповнилося 113 років

1-394

Найстаріший чоловік України – Михайло Лук’янович Бурчин, якому днями виповнилося 113 років, живе в селі Вівня Стрийського району Львівської області.

Про це повідомили у Стрийській райдержадміністрації.

Представники Нацреєстру рекордів України не виключають, що незабаром офіційно зареєструють його як найстарішого з живучих українців.

Михайло Бурчин народився в 1904  році. У тому ж році народився відомий іспанський живописець Сальвадор Далі, а Михайло Бурчин пережив його вже на 28 років. За словами рідних, до 112 років здоров’я дозволяло Михайлу Лук’яновичу ходити по двору і виконувати нескладні роботи в городі. Але останнім часом роки дали про себе знати.

«Зараз батько більше лежить і спить. Підвівся, щоб поїсти свої улюблені каші. Благо, що трохи зубів ще залишилося, – розповів син довгожителя, 75-річний Василь. – Коли ми його запитували про те, в чому ж секрет довголіття, тато відповідав, що все просто: не пив спиртного, не курив, з добротою ставиться до інших людей, ніколи не тримає зла на інших. Втім, може бути справа ще і в генах. якось розповів, що його дід дожив до 116 років».

Василь додає, що батько прожив в шлюбі 74 роки, а про своє довголіття віджартовується, що смерті він нецікавий.

«З юності батько звик до роботи. Працював в колгоспі, годував бичків. Кожного дня вставав о 5 ранку, йшов на роботу. Вдень була невелика перерва, після якого працював до вечора. Пройшов війну, був поранений і нагороджений грамотою від маршала Жукова. Також згадує історію, коли 8 днів просидів у засідці без їжі», – говорить Бурчин-молодший.

І додає, що у батька 5 онуків і 8 правнуків, наймолодшому з яких ще немає й року.

Сусіди і знайомі сім’ї Бурчин розповіли, що до 90 років Михайло Лук’янович був дуже активним і жартував, що, мовляв, старість до людей приходить не раніше 90.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: