Протистояння силовиків: ГПУ оприлюднила свою версію спецоперації НАБУ

83_main_ukr

Генеральна прокуратура стверджує, що заступник голови Державної міграційної служби України Діна Пімахова неодноразово відмовляла детективу НАБУ під прикриттям у прийнятті незаконних рішень.

Про це йдеться у заяві ГПУ, оприлюдненій 1 грудня прес-секретарем генерального прокурора Ларисою Сарган, пише УП.

У ГПУ пояснюють, що 26 вересня 2017 року Пімахова за власної ініціативи звернулася до Служби безпеки із заявою про вчинення стосовно неї злочину – провокації підкупу.

На підставі наявних матеріалів 27.09.2017 р. слідчі ГПУ внесли до ЄРДР відомості про вчинення злочину, СБУ невідкладно розпочала комплекс негласних слідчих (розшукових) дій.

У ході оперативних дій було зафіксовано неодноразові факти відмови службовою особою ДМСУ про прийняття незаконних рішень щодо виготовлення документів.

ГПУ також оприлюднила відео на підтвердження власної версії.

https://www.youtube.com/watch?v=6a_YBu5x1m0

ГПУ стверджує, що Сергій Тітєнков «входив до складу організованої групи осіб, що сформувалася у вигляді т.зв. «таємного підрозділу» НАБУ під керівництвом колишнього працівника МВС та з відома очільників антикорупційного бюро».

«Метою діяльності організованої групи було штучне створення умов для одержання неправомірної вигоди службовими особами, їх незаконне притягнення до кримінальної відповідальності та дискредитація, а також подальше позитивне висвітлення результатів та здобутків НАБУ по боротьбі з корупцією», – заявляють у ГПУ.

«Вказана група осіб використовувала конспіративну квартиру для оперативних нарад та розробки подальших планів по незаконному притягненню до кримінальної відповідальності Пімахової через провокацію підкупу», – йдеться в коментарі Генпрокуратури.

Та зазначають, що «для досягнення своєї мети «агенти» НАБУ виходили не тільки за рамки закону, але й етики і моралі».

В ГПУ наполягають, що детективи НАБУ провокували Пімахову на отримання хабара.

«В ході обшуків в одному із приватних будинків Києва, що служив таємним офісом другого підрозділу НАБУ, незаконно зберігалися та в подальшому були вилучені у великій кількості документи із грифом «таємно» та «цілком таємно», спеціальні технічні засоби для зняття інформації, а також паспорти громадян іноземних держав», – йдеться в коментарі ГПУ.

30 листопада 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369, 370 КК України, таємному агенту НАБУ Сергію Тітєнкову.

У Генпрокуратурі зазначають, що слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: