Як у Львові святкуватимуть Новий рік та Різдво. Програма

Новий рік у Львові можна буде зустрічати на трьох локаціях.

Про це під час прес-конференції, 4 листопада, повідомила Марта Іванишин, директорка ЛКП «Довженко центр», передає кореспондент ІА Дивись.info.

Новий 2018 рік у Львові можна буде зустрічати у трьох локаціях: біля міської ялинки навпроти оперного театру, дворик Палацу мистецтв та третя – парк ім. Богдана Хмельницького. Там відбуватимуться новорічні вечірки.

«Для львівської опери готується новий 3D-маппінг, буде концертна програма. Ми намагалися зробити так, щоби була не одна локація, а кілька. Райони міста також готують власні програми», — каже Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку Львівської міськради.

Утім, розпочнеться новорічно-різдвяна програма з відкриття ярмарку на проспекті Свободи 9 грудня.

«У рамках ярмарку вперше проведуть конкурс на краще оформлення свого будиночку. Підприємцям про цей конкурс оголосили і розробили критерії оцінювання декору», — зазначає Ольга Гренюх, арт-директорка компанії «Львівські ярмарки».

Читайте також: У Львові встановлять три новорічних ялинки

17 грудня офіційно відкриють головну ялинку міста. У цей день Львівський осередок Національної скаутської організації «Пласт» передасть мешканцям міста Вифлеємський вогонь миру. Крім того, святковий настрій створюватиме капела «Дударик».

«Ми запропонували зробити нову редакцію «Щедрика» Леонтовича — нічого кращого не буває. Її виконуватимуть наші менші діточок з дзвіночками. А також ми спеціально шукали пісню і обрали Кос-Анатольського – «Новорічна» — там все сказано: і про новонародженого Христа, і про Новий рік і про радість, яку ми сподіваємося отримати», — розповів Дмитро Кацал, виконавець капели «Дударик».

У переддень Різдва традиційно винесуть Дідуха, а 8 січня відбудеться хода звіздарів.

Читайте також: Стало відомо, коли у Львові почне працювати хатинка Святого Миколая

Дворик Ратуші з 7 до 9 січня стане сценою для театру «Воскресіння», який покаже різдвяну виставу «Коли ангели спускаються на землю».

Більш детальну програму святкування можна знайти тут. Програма постійно оновлюватиметься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: