ЛМР приватному навчальному закладу, де вчаться діти Садового, виділила понад 92 тисячі гривень

1439903903_049387-989a4bf9628ec50850d89fdcbe2ae5cb

Згідно із розпорядженням мера Садового від 15 грудня «Про фінансування об’єктів з бюджету розвитку міського бюджету Львова», приватному навчальному  закладу «Ерудит» виділили понад 92 тисячі гривень.  

«Придбання обладнання і предметів довгострокового користування для приватного навчального закладу ПП «Ерудит» у рамках виконання Програми надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам м. Львова приватної форми навчання – 92 215,00 грн», – йдеться у розпорядженні.

Якому саме навчальному закладу ПП «Ерудит» виділяються кошти, у розпорядженні не зазначається. Адже ПП «Ерудит» – це і дошкільні навчальні заклади, і школа, яку, до речі, відвідують діти міського голови Андрія Садового. Щоправда, раніше повідомлялося, що ПП «Ерудит» виділять 92 тисячі гривень на придбання мультиборда.

Нагадаємо, наприкінці червня Львівська міська рада затвердила Програму розвитку освіти м. Львова на 2017-2020 роки, яка, зокрема, передбачає і фінансування з міської скарбниці приватних навчальних закладів.  Нинішнього року на фінансування приватних навчальних закладів вже було виділено 2 мільйони гривень і ще стільки ж виділять наступного року.

До речі, рішення фінансувати приватні навчальні заклади засудила «Батьківська рада» і вимагала його скасування, оскільки вкрай не вистачає коштів на утримання комунальних навчальних закладів. Наприклад, що стосується програми безкоштовного харчування, то його вартість на наступний рік зросла усього на 80 копійок – з 10,20 гривні до 11-ти.

Читайте також: Чи вдасться львівським батькам «вибити» додаткове фінансування галузі у мерії і покінчити з поборами

Додамо, що генеральним директор і кінцевим бенефіціаром ПП «Ерудит» є Володимир Огура, який раніше був начальником Львівського міського управління освіти. 25 серпня 2011 року його звільнили зі скандалом, адже виявилося, що диплом пана Огури  про закінчення економічного факультету Львівського університету ім. Івана Франка за спеціальністю «фінанси та кредит» 1998 року фальшивий.

Сьогодні у Львові налічується 14 приватних шкіл, а середня вартість навчання становить від 1,8 тисячі гривень до 3,3 тисячі гривень на місяць.

Слово і Діло

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: