У Стрию пошкодили пам’ятник Шевченку

1

У Парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка у Стрию на Львівщині пошкодили бронзовий пам’ятник Тарасові Шевченку. У поліції припускають, що це – крадіжка металу.

Про пошкодження пам’ятника у Facebook-спільноті «Підслухано у Стрию» повідомила мешканка Стрия Інна Коцурова, пише Zaxid.net.

«Це просто Жах! Обідрали покриття з пам'ятника Т.Шевченка ,що знаходиться в парку.Подвідривати руки тому, хто здер і тим, хто приймає в пунктах металобрухту», – написала Інна Коцурова.

У поліції припускають, що  пам'ятник Тарасові Шеченку у Стрию  пошкодили не вандали, а крадії металу. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка).

У відділі комунікації Нацполіції у Львівській області підтвердили цю інформацію та повідомили, що розслідують її не як акт вандалізму, а як крадіжку металу.

«Цей пам’ятник пошкоджують вже не вперше. Скоріш за все, це справа рук шукачів металу. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка)», – сказала працівниця відділу комунікації Нацполіції у Львівській області Іванна Кутнів.

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів громадян, або до двох років виправних робіт, або до трьох років позбавлення волі.

Бронзовий пам’ятник Тарасові Шевченку в парку його імені у Стрию було встановлено у 1958 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: